Radna posjeta načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske MUP-u HBŽ

Dana 26. srpnja 2022. godine u radnoj posjeti Ministarstvu unutarnjih poslova naše županije boravio je načelnik Policijske uprave Splitsko-dalmatinske gospodin Slobodan Marendić. Pored ministra unutarnjih poslova naše županije, na sastanku je nazočio i načelnik Ureda policijskog komesara glavni inspektor Ilija Jakić.

Ministar unutarnjih poslova se zahvalio načelniku Marendiću na svesrdnoj potpori u provedbi izobrazbe policijskih službenika MUP-a naše županije a koju je u svojim ustrojbenim jedinicama provodio MUP Republike Hrvatske a sukladno Sporazumu između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala („Službeni glasnik BiH-međunarodni ugovori” broj 09/11).

Na sastanku se razgovaralo o daljnjim modalitetima izobrazbe naših policijskih službenika u ustrojbenim jedinicama MUP-a Republike Hrvatske, kao i pomoći MUP-a RH u daljnjoj suradnji na planu korištenja pozitivnih iskustava policije Republike Hrvatske sa jedinicama lokalne samouprave oko organiziranja Vijeća za prevenciju kriminaliteta na lokalnim nivoima.

U narednom razdoblju Ministarstvo unutarnjih poslova naše županije će inicirati jedinice lokalne samouprave i pomoći istima da ustroje Vijeća za prevenciju kriminaliteta u sredinama u kojima ne postoje, a u svemu kao i u prenošenju iskustava na raspolaganju će nam biti i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske sa bogatim iskustvom na području prevencije kriminaliteta.

MUP HBŽ

Objava Radna posjeta načelnika Policijske uprave Splitsko-dalmatinske MUP-u HBŽ pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

FOTO/VIDEO: DOBRO vam oblačno, kišovito i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 10 stupnjeva C, nema vjetra, nebo nad...

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo