Pronađeno beživotno muško tijelo u stijenama na području Zvekuše

Pretpostavlja se da se radi o nestaloj osobi za kojom se tragalo od petka navečer

Pripadnici GSS “Prenj” Konjic su danas, šestog dana potrage, pronašli beživotno muško tijelo, za koje se pretpostavlja da se radi o nestaloj osobi, Zulfi Ćibo, za kojim se tragalo od petka navečer. Prema riječima Ismaila Kadića, načelnika Operativnog centra PU Konjic, danas u 16:15 su pripadnici GSS Prenj Konjic obavijestili PU Konjic o pronalasku tijela.

Pronađeno beživotno muško tijelo u stijenama na području Zvekuše

“Danas su pripadnici GSS “Prenj” Konjic u nepristupačnim stijenama, koje nisu daleko od kuće koju je koristila nestala osoba, pronašli beživotno muško tijelo za koje se pretpostavlja u ovim trenucima da se radi o nestaloj osobi za kojom se tragalo posljednjih šest dana. Formira se uviđajna ekipa koja će izaći na teren, izvršiti uviđaj, nakon kojeg ćemo imati potvrdu da li se radi o osobi za kojom se tragalo, a potom i druge informacije u vezi sa ostalim okolnostima događaja. Sada ne možemo dati više informacija, jer tek po završetku uviđaja i drugih radnji koje će se obavljati  vjerovatno uz prisustvo tužioca, imat ćemo više informacija koje ćemo prenijeti javnosti”-kazao je Kadić.

pronađeno beživotno muško tijelo u stijenama na području zvekuše
Pronađeno beživotno muško tijelo u stijenama na području Zvekuše

Edi Balić, vođa današnje potrage i član GSS “Prenj” Konjic kazao nam je da će se nakon obavljenog uviđaja, koji će potrajati nekoliko sati, pristupiti izvlačenju tijela.

radiokonjic.ba

photo: GSS Prenj Konjic

13.09.2023.

samra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO