Promocija romana “Legenda o posljednjoj vještici”

Mlada Konjičanka Selma Mešukić predstavila svoj prvi roman

Mnogobrojni Konjičani ispunili su kino salu i pomogli u ostvarenju sna naše sugrađanke, četrnaestogodišnje Selme Mešukić.

Selma Mešukić predstavila svoj prvi roman “Legenda o posljednjoj vještici”

Selma je posljednje dvije godine pisala roman “Legenda o posljednjoj vještici”, i trudila se da što prije njeno djelo dođe do publike. Kako je, između ostalog poručila, priželjkivala je punu salu.

“Stvarno sam sretna kada sam vidjela da je toliko ljudi došlo. Priželjkivala sam punu salu ali nisam vjerovala da će biti baš ovako. Ja sam napisala onako kako najbolje znam, a sigurna sam da moja urednica, lektorica knjigu ne bi poslala u štampu niti bi me dalje hrabrila da nastavim pisati da to nije bilo dobro.”

Promocija romana “Legenda o posljednjoj vještici”
Mnogobrojni Konjičani podržali mladu autoricu

Moderatorica promocije, gđa Biljana Handžo, publiku je upoznala i sa ostalim Selminim aktivnostima, a neke od njih su planinarenje, izviđači, dječiji hor, atletika, i naravno pisanje.

Lektorica, urednica i recenzentica Vernesa Manov o Selminom djelu kaže:

“Ovo je višedimenzionalno djelo, roman. Selma je ustvari naše živote utkala u djelo. I sve svoje dileme, i naše trileme oko svega utkala je u jednu radnju. Istina fiktivnu, ali vrlo realističnu jer je pisana dušom čistog i iskrenog djeteta.”

Promocija romana “Legenda o posljednjoj vještici”
Vernesa Manov, Lamija Ravnjak i Isa Šarić

Izdavač Isa Šarić iz agencije Visual marketing poručuje da je Selma svojom promocijom otvorila vrata i drugim mladim književnicima.

“Svi se mi možemo pronaći u ovom romanu, kad smo bili djeca, kad smo prolazili kroz taj period i emocije. Mi do sada nismo radili sa ovako mladim autorima, ali ja se nadam da će sa ovim događajem i promocijom možda zainteresovati mlađe ljude koji će nešto zapisivati. Ne mora to odmah biti roman, neka pišu bilo šta, neki dnevnik, da izraze svoje misli”, poručio je gdin Šarić.

Ilustracije na romanu radila je likovna umjetnica Lamija Ravnjak koja je poručila da je bilo zadovoljstvo podržati djevojčicu u ostvarenju njenog sna, a na sceni su bili i glumci AP Neretva Konjic koji su predstavili određene segmente iz romana.

  Svjetski dan prve pomoći
Promocija romana “Legenda o posljednjoj vještici”
Glumci AP Neretva Konjic dali svoj doprinos

Na kraju promocije, i nakon potpisivanja knjiga, Selma je poručila kako je donijela odluku da sav prihod od prodaje knjiga preusmjeri za djecu koja su suočena sa nekom bolešću.

Promocija romana “Legenda o posljednjoj vještici”
Knjigu možete potražiti u konjičkim knjižarama

radiokonjic.ba

09.09.2022.

(Zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo