Promocija nove knjige Salke Šarića u Centru za kulturu Mostar

Kamerna teatarska scena Centra za kulturu u Mostaru 2001.-2016.-kronologija” naziv je najnovije knjige autora Salke Šarića, a biti će promovirana u Centru za kulturu u srijedu, 10. kolovoza s početkom u 20 sati.

Šarić nam u ovoj knjizi donosi priču o glumištu koje je djelovalo više od petnaest godina, a čiji je on bio jedini redatelj. U realiziranim predstavama Kamerne teatarske scene igranim u prostoru Galerije Centra za kulturu, Šarić je pokušao ostvariti ideju o nezavisnom tipu teatra, koji okuplja glumce prema afinitetu a sa zadatkom da se popularizira pozorišna umjetnost i pronađu novi oblici  teatarskog stvaranja vraćanjem na njegove iskone-glumca i glumu.

Promocija nove knjige Salke Šarića u Centru za kulturu Mostar

Ova nas knjiga podsjeća na 45 atraktivnih scenskih prikaza u Šarićevoj režiji kao i na na druge  projekte realizirane u sklopu ovog programa. U ovim zanimljivim prezentacijama poetskog teatra najzastupljeniji su bili autori iz Mostara: Hamza Humo, Aleksa Šantić, Osman Đikić, Alija Kebo, Alma Fazil, Marko Tomaš, Mirsad Denjo…Tu su i etablirani  bh klasici kao Safvet-beg Bešagić, Meša Selimović, Ivo Andrić, Zuko Džumhur, Nikola Šop, ali i poznati i manje poznati svjetski pisci.

Salko Šarić istaknuti je dramski umjetnik i kulturni radnik. Njegovo Privremeno pozorište, poznato  po predstavama Mit o postanku svijeta, Buzdovan i Pax americana, osvajalo je brojne nagrade na najpoznatijim festivalima u Europi. Šarić ima iza sebe ogromno glumačko i redateljsko iskustvo, a objavio je i nekoliko vrlo značajnih djela koja svjedoče o bogatom kulturnom životu Mostara, kao što su monografije Narodnog pozorišta, Privremenog pozorišta, Likovna pozornica, te Pozorišni repertoar u Mostaru.

O knjizi će na mostarskoj promociji, osim autora, govoriti i Edim Šator te Nedžad Maksumić dok će moderator biti Dario Terzić.

Promocija nove knjige Salke Šarića u Centru za kulturu Mostar Običan radio.

www.obican.info

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

podrška mladima u ključnom razdoblju njihovog života

U društvu 25 sjajnih mladih ljudi, entuzijastičnih učenika i...

Premlatili kolegu iz razreda, sve snimali i objavili na Instagramu; tražili novac za uklanjanje objave

Nekoliko učenika jedne zagrebačke srednje škole premlatilo je vršnjaka,...

Vozač iz BiH podlegao povredama nakon teške nesreće

Državljanin Bosne i Hercegovine (32), koji je bio teško...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO