Priopćenje Lovačkog društva “Tetrijeb”: Uočena je pojava proganjanja medvjeda motornim vozilima

Poštovani građani, izvješćujemo Vas da je u posljednje vrijeme u gradu Kupresu i prigradskim naseljima uočena pojava Mrkog medvjeda. Postupajući po planu Interventnog tima za upravljanje divljim zvijerima, poduzeli smo sve neophodne mjere od pojačane prehrane, noćnih hajki i dr. da udaljimo medvjeda iz naseljenih mjesta.

Međutim, evidentirana je pojava da osobe mlađe životne dobi u noćnim satima bacaju hranu između ostalog i med u kontejnere za otpad te time privlače životinje, snimaju ih, a takvim radnjama dolazi do nekontroliranog ponašanja divljih zvijeri, te ugroze života ljudi. Isto tako uočena je pojava proganjanja medvjeda motornim vozilima, što za posljedicu može imati opasnost po ljudske živote, a ovakva radnja je i kažnjiva.

Ovim putem apeliramo na stanovništvo da ne baca hranu u kontejnere, te time privlače pojavu zvijeri u naseljima. Također, molimo rekreativce da u večernjim satima ne šetaju sami te da prilikom šetnje glasno razgovaraju, navodi se u priopćenju Lovačkog društva “Tetrijeb”

 

Objava Priopćenje Lovačkog društva “Tetrijeb”: Uočena je pojava proganjanja medvjeda motornim vozilima pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO