Premijer HNK Nevenko Herceg upriličio druženje s novinarima

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika, dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas je u sali zgrade Vlade upriličio tradicionalno druženje s novinarima iz HNK.

Premijer Herceg zahvalio je novinarima na korektnom praćenju rada Vlade te vrlo korektnoj komunikaciji sa javnošću u našem kantonu i šire.

„Nećete mi zamjeriti što ću vas pozdraviti kao drage prijatelje. Želim vam, uz riječi dobrodošlice, odmah na početku zahvaliti za praćenje našeg rada tokom ove i svih prethodnih godina. Zahvaljujući vama i vašem radu, javnost u našem kantonu i šire uvijek je, korektno i pravovremeno, bila upoznata sa našim aktivnostima.

Nadam se kako ste u meni i u mojim saradnicima imali potrebno razumijevanje za vaš posao i kako možete potvrditi da ste u ovoj zgradi uvijek imali i imate otvorena vrata. Ako je ponekad i bilo nekih šumova u komunikaciji, složit ćete se kako su i takve stvari u poslu neminovnost i kako svako onaj ko radi ponekad i pogriješi. Međutim, korektnost koja je izgrađena svakako je, u mojim očima, dominantna kada se osvrnem na godine iza nas. To i jest razlog zašto sam s vama htio podijeliti dojmove, razmijeniti dobre želje i nazdraviti, prije svega, za bolje sutra.

Naš kanton danas je jedan od najuspješnijih u FBiH, unatoč svim izazovima i kušnjama kroz koje smo prošli, u daleko je povoljnijoj i stabilnijoj situaciji nego što je bio prije osam godina, kada smo preuzeli odgovornost.“ rekao je premijer Herceg dodavši da je ovaj susret i prilika uputiti božićnu i novogodišnju poruku svim stanovnicima našeg kantona.

  Vlada HNK-a utvrdila Izmjene i dopune Budžeta HNK za 2022. godinu u iznosu od 325.500.000,00 KM.

“Dragi sugrađani,

pred nama je Božić, praznik porodičnog zajedništva, praznik velike nade i milosti, praznik koji daje dodatni smisao našim naporima da gradimo društvo u kojem ćemo probleme rješavati dijalogom i međusobnim poštivanjem.

Neka duh Božića donese obilje radosti i ljubavi u naše porodice, svima nama duhovnu snagu za djelovanje na dobrobit cijele zajednice, ali i svakog pojedinca u njoj.

S tim mislima, katolicima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, u lično i u ime Vlade, želim čestit i blagoslovljen Božić, a našim stanovnicima u cjelini sretnu i uspješnu Novu 2023. godinu!“ zaključio je premijer Herceg.

Druženju je prisustvovala i direktorica Radio Konjica Amila Habibija.

19.12.2022.

Ured za informisanje Vlade HNK

radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo