Premijer HNK Nevenko Herceg upriličio druženje s novinarima

Povodom božićnih i novogodišnjih praznika, dr. sc. Nevenko Herceg, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona, danas je u sali zgrade Vlade upriličio tradicionalno druženje s novinarima iz HNK.

Premijer Herceg zahvalio je novinarima na korektnom praćenju rada Vlade te vrlo korektnoj komunikaciji sa javnošću u našem kantonu i šire.

„Nećete mi zamjeriti što ću vas pozdraviti kao drage prijatelje. Želim vam, uz riječi dobrodošlice, odmah na početku zahvaliti za praćenje našeg rada tokom ove i svih prethodnih godina. Zahvaljujući vama i vašem radu, javnost u našem kantonu i šire uvijek je, korektno i pravovremeno, bila upoznata sa našim aktivnostima.

Nadam se kako ste u meni i u mojim saradnicima imali potrebno razumijevanje za vaš posao i kako možete potvrditi da ste u ovoj zgradi uvijek imali i imate otvorena vrata. Ako je ponekad i bilo nekih šumova u komunikaciji, složit ćete se kako su i takve stvari u poslu neminovnost i kako svako onaj ko radi ponekad i pogriješi. Međutim, korektnost koja je izgrađena svakako je, u mojim očima, dominantna kada se osvrnem na godine iza nas. To i jest razlog zašto sam s vama htio podijeliti dojmove, razmijeniti dobre želje i nazdraviti, prije svega, za bolje sutra.

Naš kanton danas je jedan od najuspješnijih u FBiH, unatoč svim izazovima i kušnjama kroz koje smo prošli, u daleko je povoljnijoj i stabilnijoj situaciji nego što je bio prije osam godina, kada smo preuzeli odgovornost.“ rekao je premijer Herceg dodavši da je ovaj susret i prilika uputiti božićnu i novogodišnju poruku svim stanovnicima našeg kantona.

“Dragi sugrađani,

pred nama je Božić, praznik porodičnog zajedništva, praznik velike nade i milosti, praznik koji daje dodatni smisao našim naporima da gradimo društvo u kojem ćemo probleme rješavati dijalogom i međusobnim poštivanjem.

Neka duh Božića donese obilje radosti i ljubavi u naše porodice, svima nama duhovnu snagu za djelovanje na dobrobit cijele zajednice, ali i svakog pojedinca u njoj.

S tim mislima, katolicima u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, u lično i u ime Vlade, želim čestit i blagoslovljen Božić, a našim stanovnicima u cjelini sretnu i uspješnu Novu 2023. godinu!“ zaključio je premijer Herceg.

Druženju je prisustvovala i direktorica Radio Konjica Amila Habibija.

19.12.2022.

Ured za informisanje Vlade HNK

radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO