Predstavnici Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu predstavili studij srednjoškolcima u Prozoru

Predstavnici Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu predstavili su ovaj fakultet učenicima Srednje škole Prozor. 

Predstavljanje KBF-a Sarajevo upriličeno je u sklopu nastave vjeronauka u srijedu, 7. prosinca 2002. godine. Učenicma trećih razreda četverogodišnjeg obrazovanja KBF su predstavljali Nikolina Tomšić i Mario Jurišić kroz prezentaciju i razgovor.

Cilj ovog predstavljanja je potaknuti učenike da se odluče za studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu čijim završetkom stječu akademsko zvanje magistra teologije s brojnim različitim kompetencijama.

Katolički bogoslovni fakultet u Sarajevu zasnovan je na temeljima najstarije sustavno organizirane visokoškolske ustanove u BiH, Vrhbosanske katoličke teologije, koju je 1890. utemeljio prvi vrhbosanski nadbiskup dr. Josip Stadler. Ova je visokoškolska ustanova od svoga osnutka izvršavala svoje crkveno poslanje odgoja i obrazovanja svećeničkih kandidata koji su nakon svoje formacije preuzimali svoj dio odgovorne svećeničke službe u Vrhbosanskoj metropoliji. Katolički bogoslovni fakultet uz ovu zadaću koju ima od svog osnutka, danas ima i zadaću formacije katoličkih laika koji će nakon završenog studija preuzeti svoj dio odgovornosti u Crkvi i društvu, te na taj način izvršavati svoje poslanje u svijetu, koje je Krist povjerio svim svojim učenicima.

Studiranje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu je usklađeno prema „bolonjskom procesu“ i europskom sustavu prijenosa bodova (ECTS), tako da se tijekom godine stječe najmanje 60 ECTS bodova.

Predstavnici Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu predstavili studij srednjoškolcima u Prozoru

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

  Uprava Elektroprivrede HZHB u širokom luku zaobilazi općinu Prozor-Rama

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo