Predsjednik Republike Hrvatske odlikova „PPN Gavran 2“

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske odlikova je danas u Čitluku Postrojbu za posebne namjene „Gavran 2“ za osobite zasluge pripadnika ove postrojbe u Domovinskom ratu. Na svečanosti obilježavanja 29. obljetnice osnutka „PPN Gavran 2“ predsjednik Milanović uručio je Peri Barbariću Pepiju, zapovjedniku PPN “Gavran 2”, odličje Red hrvatskog trolista. Ratnu zastavu postrojbe na uručenju odlikovanja nosio je bojnik Mario Dugandžić.

Obilježavanje 29. obljetnice osnutka PPN „Gavran 2“ započelo je misom zahvalnicom u crkvi Krista Kralja u Čitluku, nakon čega je kod Spomen križa odana počast poginulim braniteljima. Počast poginulim braniteljima kod Spomen križa odala su mnogobrojna izaslanstva, a među njima je bilo i izaslanstvo predvođeno Zoranom Milanovićem, predsjednikom Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednikom Oružanih snaga RH.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, sudionici proslava u mimohodu su se uputili do Hotela Brotnjo, gdje je održan završni dio proslave i samo uručivanje odlikovanja.

Radim nešto što smatram dugom časti prema hrvatskim braniteljima i borcima za slobodu BiH, ali i Hrvatske, jer mi smo jedno. Jedno u dvije države. Možda je nekim ljudima u Hrvatskoj neugodno zbog toga, možda se stide, ali ja sam ovdje da vam poručim da smo na vas ponosni i da smo vam zahvalni za ono što ste dali Hrvatskoj. Vaš doprinos nikada neće biti zaboravljen. Vaša postrojba je sudjelovala u praktično posljednjoj operaciji teškog i slavnog rata, Južnom potezu. Najviše smo si pomagali sami i najviše ste postigli sami. Zato čovjek treba biti zahvalan u životu – kazao je prilikom odlikovanja predsjednik Milanović.

  Članovi KK Međugorje osvojili prve bodove za plasman na Europsko prvenstvo

Prenijevši pozdrave i čestitke generala Ante Gotovine, predsjednik Milanović zaradio je ovacije nazočnih, a osvrnuo se i na svakodnevicu. Također kazao je kako je odavanje počasti BiH himnom u Čitluku još jedan od znakova dobre volje i dobrih namjera naroda koji ovdje živi, ali ima i svoje potrebe, za koje se treba izboriti upornošću i pameću.

Izori su završeni. Predstavnici hrvatskog naroda će sami odlučiti s kim će i kako će. Po meni posao hrvatske izvršne vlasti tu zastaje jer ovo je vaša kuća. Naš zadatak kao hrvatskog vodstva iz matične države je da vi iz materijala koji ste izborili na demokratskim izborima, iz ovog sukna – tkanja, možete tkati. Naš posao je da imate od čega. Na pola posla ste. Moramo postići da nas se poštuje kao državu jer nemamo nikakve komplekse i nikakvu krivnju. Dragi prijatelji dragi Hercegovci, još jednom vam želim sreću, zdravlja, ugodne blagdane, Božić prije svega. Želim da se ovdje zadržite i ostanete to što jeste, a to je ponosan i neiskorjenjiv narod, jer korijen je ovdje dubok i zdrav. Bez obzira na vašu i našu brojnost, mi ostajemo, mi ne nestajemo. Ovdje smo i želimo normalan suživot sa svojim susjedima, partnerima… – poručio je na kraju svog obraćanja Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.

 

Uskoro opširnije

The post Predsjednik Republike Hrvatske odlikova „PPN Gavran 2“ appeared first on Općina Čitluk.

  Živi adventski vijenac ukrašen crveno-bijelim kockicama

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

HDZ 1990 Livno: Gradska toplana mora nastaviti s radom!

Klub vijećnika HDZ 1990 najoštrije osuđuje najave prekida isporuke...

Mimoza- princeza cvijeća u Neumu dobila svoju ulicu

Mimoza (lat. Acacia dealbata) grmolika je biljka iz porodice...

Za tri mjeseca u BiH stupa na snagu Zakon o zabrani pušenja u javnim prostorima

Karta objavljena na web-stranici World Population Review prikazuje koje...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo