Poznati poduzetnik iz Livna ima novi projekt, uložit će 50 milijuna kn!

Jako Andabak, prema svemu sudeći, bit će investitor u marinu u Svetom Filipu Jakovu. Jedino se on javio na treći natječaj za davanje koncesije za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće lučke infrastrukture u Sv. Filipu i Jakovu, piše Jutarnji.hr.

– U projekt izgradnje marine u Svetom Filipu i Jakovu ušao sam na nagovor općinskih čelnika. Namjera mi je unaprijediti svoj turistički proizvod u Svetom Filip i Jakovu – pojasnio je Andabak. U toj općini, rekao je, postoji turističko naselje sa 100 apartmana i jedan hotel s otprilike 70 soba. Marina bi imala oko 150 vezova.

– Dakle, ne radi se o velikoj marini, ali ona će svakako značajno unaprijediti turističku ponudu turističkog naselja i hotela te, naravno, destinacije Sveti Filip i Jakov – naglasio je on.

KVALITETAN KUPAC

Zasad još ne zna točan iznos investicije u marinu, ali, prema nekim preliminarnim procjenama, ona bi mogla iznositi između 45 i 50 milijuna kuna.

– Natjecao sam se, jer mi je želja unaprijediti poslovanje u Svetom Filipu i Jakovu. To turističko naselje nije bilo dio sustava Bluesun Hotels&Resorts koji sam lani prodao. Cilj mi je unaprijediti kompleks u Svetom Filipu i Jakovu, uključujući i marinu, i u konačnici, jednog dana, sve zajedno prodati – kaže on i iznosi svoje planove:

– Imam namjeru riješiti se potpuno turističkog segmenta poslovanja. Marina je možda prigoda da se sve zajedno upakira kako bi se pronašlo kvalitetnog kupca za preostali turistički segment u mojem vlasništvu.

  Novi trend: Manje gostiju na svadbama, za proslavu se bira najčešće nedjelja

– Osim što ću urediti naselje i marinu u Svetom Filipu i Jakovu, nemam više izazova u turizmu – ističe Jako Andabak.

Prema projektu, koji je izradila tvrtka Pomorski projekt Split i financirala Općina Sveti Filip i Jakov, radovi na izgradnji marine i popratne infrastrukture odvijat će se u dvije faze. Prva obuhvaća nautički dio luke, otvorene za javni promet, u funkciji prihvata jahti i brodica u tranzitu, te operativni dio luke, u funkciji obavljanja lučkih djelatnosti priveza i odveza brodova u javnom pomorskom prijevozu te ukrcaj i iskrcaj putnika.

Druga faza obuhvaća izgradnju operativnog dijela luke u linijskom obalnom pomorskom prijevozu, ili povremenom obalnom pomorskom prijevozu, te novoplanirani lučki bazen u funkciji komunalnog dijela luke za stalne vezove. Radovi bi trebali početi početkom rujna.

HOTEL KAJ I DIOKLECIJAN

Nakon što je prodao Sunce Hotele, u njegovom vlasništvu još uvijek se nalazi tvrtka Salve Regina, koja u portfelju ima hotel Kaj u Mariji Bistrici, projekt i zemljište na splitskom Trsteniku, koji uključuje gradnju hotela Dioklecijan s pet zvjezdica te Stubičke i Bizovačke Toplice.

Andabak otkriva kako nema namjeru prodati tvrtku Jako Vino, koja ima vinograde i vinariju te farme krava i šume. Taj dio će, otkriva Andabak, i nadalje razvijati i unaprijediti, ali kaže “čvrsto je odlučio izaći iz turističkog biznisa”.

Podsjetimo, početkom prošle godine tvrtku Sunce Hoteli u vlasništvu obitelji Jake Andabaka kupila je tvrtka Eagle Hills Real Estate za 101 milijun eura. Sunce Hoteli, pod brendom Bluesun Hotels & Resorts upravljaju, između ostalog s 11 hotela u Srednjoj Dalmaciji, te ima većinski udjel u Zračnoj luci Brač.

  Mlada misa fra Zvonimira Pervana u Livnu

 

relax-portal.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

FOTO GALERIJA: Zubato sunce obasjalo Neum

U Neum je posljednjih nekoliko dana stigla prava zima. Nakon...

RK Neum odnio pobjedu u utakmici s RK Stolac

U subotu, 26. studenoga, odigrana je utakmica mini-rukometa RK...

Predstavljena znanstvena monografija “Stari mostovi i utvrde Mostara”

Povodom obilježavanja 120 godina osnutka Hrvatskog kulturnog društva Napredak...

dm donira 49.331 KM narodnim kuhinjama širom BiH

Najveću globalnu shopping groznicu zvanu Black Friday, dmBiH je...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo