Poznata varalica opet "operiše": Pljačkala starije osobe u Tuzli

Kantonalno tužilaštvo Tuzla zatražilo je pritvor za privedenu 38-godišnju Anu Mariju Pranjić iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je počinila najmanje deset prevara i krađa. Pranjić je odranije poznata policiji, a već je bila i osuđivana zbog sličnih krivičnih djela.

Prema informacijama iz Kantonalnog tužilaštva, na teret joj se stavlja sedam prevara i tri krađe, a nezvanično saznajemo da se radilo o manjim iznosima, koje je osumnjičena prevarom ili krađom uzimala uglavnom od starijih ljudi.

– Ona je odranije poznata, više puta je osuđivana za slične stvari i služila je zatvorske kazne za ista krivična djela počinjena u Tuzli i drugim gradovima. Ova krivična djela su počinjena na području Tuzle, saopćeno je iz Tužilaštva.

Ona je, prema nezvaničnim informacijama, uglavnom varala starije osobe i to na ulici ili na kućnom pragu, gdje se predstavljala kao prijateljica djece osoba koje je pronalazila kao mete. Navodila im je različite razloge zbog kojih bi od njih trebala novac i na taj način im uzimala iznose do 100 KM. U tri slučaja u kojima su je njene mete pustile u domove, krala je novac ili vrijedne predmete iz kuće.

Kantonalno tužilaštvo je za Pranjić od Općinskog suda u Tuzli zatražilo određivanje jednomjesečne mjere pritvora. 

www.oslobodjenje.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DNEVNI HOROSKOP ZA 29. NOVEMBAR Bik će imati probleme na poslu, ljubav cvjeta kod Riba

Ovan Posao: Bilo da je riječ o dodatnim zadacima ili...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo