POTRIPALI SVOG NAJVEĆEG ŠAMPIONA: Australian Open “izmislio” teniskog prvaka kako bi naštetio Novakovom uspjehu (FOTO)

Srbijanski tenisač Novak Đoković nedavno je osvojio svoj treći trofej na Roland Garrosu, a ukupno 23. na Grand Slam turnirima, čime je postao definitivno najbolji u povijesti, odnosno pobijedio je u “GOAT” utrci, jer se bori između njega, Nadala i Federera za najbolji ikad.

Sada je jasno da nema boljeg od Srbina, a oni kojima se to ne sviđa mogu pričati samo o najdražim tenisačima, dok činjenice ne mogu osporiti.

I po ovom se parametru izjednačio sa Serenom Williams, kada se uzme u obzir i muška i ženska konkurencija, a najvrjedniji trofej ima samo Margaret Court, no ona je osvojila mnoge prije Open ere.

Upravo je ovaj tenisač bio “oružje” kojim je Australian Open, turnira čiji je Đoković apsolutno najveći prvak s 10 naslova, pokušao umanjiti uspjeh srpskog tenisača.

Naime, “ažurirali” su raniju fotografiju s najvećim Grand Slam pobjednicama, gdje je dodana Margaret Court, koja je sada na prvom mjestu, jer su ubacili naslove koje je osvojila prije Open ere.

Novak je tako, umjesto izjednačenog prvog, na trećem mjestu, jer je ispred njega bila Serena Williams. Koincidencija?

Bilo je s raznih strana pokušaja kvazinovinara da ospore Đokovićev uspjeh, ali ovakav “suptilan” pokušaj prvog Grand Slama, čiji je Novak kralj, nešto je novo.

Podsjetimo, Novaku je zbog Grand Slama u Melbourneu dodatno otežana “GOAT” utrka, jer prošle godine nije smio ući u Australiju, iako je dobio iznimku jer nije cijepljen protiv Covida. Na kraju je tada deportiran, ali zato se ove godine prvo vratio, a potom i pehar u ruke.

No, ranije je bilo zanimljivijih i gorih pokušaja da se na sličan način miniraju uspjesi Srba.

www.sportskacentrala.com

javno.baeKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO