Posušje: Prijem za predstavnike Crvenog križa i dobrovoljne darivatelje krvi

Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi, u uredu načelnika u petak je organiziran prijem za predstavnike Crvenog križa općine Posušje i višestruke dobrovoljne darivatelje.

Na početku ovog susreta načelnik Ante Begić pozdravio je nazočne goste te im se zahvalio na dolasku. Nadalje, istaknuo je kako su općina Posušje i njeni žitelji vrlo odgovorni kada je riječ o ovoj humanoj gesti, objavljeno je na službenoj stranici općine Posušje.

Tu tvrdnju potkrijepio je podatkom kako su Posušani samom u vrhu u BiH po brojnosti darivanja krvi, odnosno prikupljenih doza na akcijama.

Također, načelnik je izrazio zadovoljstvo brojem novih i mladih darivatelja, što pokazuje svijest i humanost domaćih ljudi. Čestitke i zahvalu nazočnim za nesebičan čin darivanja krvi uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar.

posušje: prijem za predstavnike crvenog križa i dobrovoljne darivatelje krvi

Branko Leko, predsjednik Crvenog križa Posušje, zahvalio je domaćinima na prijemu i čestitkama te je potvrdio načelnikove navode kako su kao sredina prepoznatljivi po velikom broju dobrovoljnih darivatelja krvi.

No dug je bio put podizanja svijesti o važnosti ovakvih akcija. Podsjetio je kako 1976. kada je prvi put u Posušju organizirana akcija, prikupljeno svega 7 doza. U razdoblju pak od 2017. do 2022. sasvim druga slika – čak 1553 prikupljene doze i 1963 prijave dobrovoljnih darivatelja.

Leko je iznio i nekoliko prijedloga kojima bi se povećala vidljivost rada Crvenog križa i dalo većem značaju darivateljima. Tako je uputio prijedlog da jedna od budućih ulica u Posušju nosi ime dobrovoljnih darivatelja krvi, da prigodno druženje darivatelja krvi na godišnjoj razini ima svoj kontinuitet te prijedlog dodjele zajedničkih plaketa višestrukim darivateljima krvi.

Govoreći o ovoj kategoriji treba spomenuti kako je na sastanku dio njih nazočio.

Riječ je o prof. Veseli Knezović, prof. Ljubi Begiću, Nataliji Zlopaša, Vinku Čuturi, Tomislavu Čuturi, Velimiru Markoti i Goranu Zakrajšeku kojem je naknadno uručena Zahvalnica Crvenog križa.

Objava Posušje: Prijem za predstavnike Crvenog križa i dobrovoljne darivatelje krvi pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO