Porodilište bez vode, smanjen pritisak i problemi u višim gradskim zonama

Građani Konjica i dalje su suočeni sa problemima vodosnabdijevanja. Visoke temperature, neracionalno korištenje  vode, neki su od uzroka  koji dovode do redukcije ili potpunog nestanka vode. O načinima zatvaranja ili reduciranja  vode u određenim zonama grada, za Radio Konjic  govorio je tehnički direktor JKP Vodovod i kanalizacija Konjic, Nail Duranović.

„ Imamo dvije vode u gradu, dvije potpuno identične cijevi. Mi jednu cijev zatvorimo, a druga ostane otvorena. Svi korisnici ostanu na vodi samo im oslabi pritisak i imaju vode opet. Ovo samo koristimo da napunimo rezervoar da bi više zone grada dobile vodu.

Narednih dana možemo očekivati još težu situaciju ukoliko se ne poveća dotok vode u rezervoare jer je PD Igman počelo sa radom, poručio je  tehnički direktor JKP Vodovod i kanalizacija, pojašnjavajući:

„Situacija se jutros pogoršala jer je Igman počeo sa radom, a Igman vuče veliku količinu vode. Više zone vjerovatno zbog toga neće imati vode nikako tokom dana. Ne može se zatvoriti voda cijelom gradu, nije tako koncipiran, postavljen i izgrađen vodovod. Kako pada pritisak u rezervoaru, kako se prazni rezervoar tako više zone ostaju bez vode.Neracionalno korištenje vode građani mogu prijaviti vodovodu ili komunalnoj inspekciji  od 07h do 15h. Ako se sutra situacija pogorša morat ćemo sa inspekcijom obilaziti grad.“

Nail Duranović, tehnički direktor JKP Vodovod i kanalizacija Konjic

Iz odjela porodilišta Opće bolnice Konjic za radiokonjic.ba potvrđeno je da imaju problem sa vodosnabdijevanjem, te su u noći sa 07.na 08.august imali dva poroda. „ E sad zamislite kako je bilo raditi u takvim uslovima. Posljednjih dana vode nam nestaje u poslijepodnevnim satima i dođe u noćnim, ali mi ne možemo znati kada će se žena poroditi. Moramo biti spremni na sve situacije. Na sreću ili žalost, prošli smo i gore tokom agresije pa nam više ništa nije čudno“ – poručili su iz porodilišta.

  Zbog neracionalne potrošnje mnogi građani bez vode

Na upit o stanju sa vodosnabdijevanjem u porodilištu, iz vodovoda poručuju:

„Nisu nas obavijestili iz bolnice da imaju problem. Mi kada izvodimo radove ispod ili iznad bolnice, napravili smo kružni tok tako da vode uvijek ima. Mi vodimo računa o tome,  jedino se može desiti da je slab pritisak vode. Bolnica ne smije biti bez vode. Čim kiša padne popraviće se situacija sa vodom bar na dva dana. Potrošnja vode bi se smanjila, rezervoari napunili i automatski bi svi dobili vodu.“

Iz JKP Vodovod i kanalizacija  Konjic još jednom upućuju  apel građanima da racionalno koriste vodu, da je koriste samo za osnovne potrebe.

radiokonjic.ba

08.08.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo