Poljski bus sletio s autoceste u Hrvatskoj, poginulo najmanje 11 ljudi, ozlijeđene 34 osobe

Autobus poljskih registarskih oznaka u subotu ujutro sudjelovao je u teškoj prometnoj nesreći na autocesti A4 Zagreb-Goričan. Na mjestu je poginulo najmanje 11 ljudi, a ozlijeđene su 34 osobe, i to uglavnom lakše, no ove neslužbene brojke možda nisu konačne, objavio je Jutarnji list.

Prema prvim informacijama, do slijetanja autobusa je došlo na potezu od Brezničkog Huma do Komina, u smjeru Zagreba, oko 5:30h. U varaždinskoj Policijskoj upravi navode da je točna lokacija između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec.

Zasad nema službenih informacija o uzrocima ove nesreće kao ni o okolnostima u kojima je do nje došlo, ali neslužbeno se barata s tezom da je vozač najvjerojatnije zaspao za upravljačem.

Policija je na mjestu događaja i provodi očevid, a na lokaciju su pozvane i ekipe Hitne pomoći kao i vatrogasci koji pomažu u izvlačenju unesrećenih.

Poljski bus sletio s autoceste u Hrvatskoj, poginulo najmanje 11 ljudi, ozlijeđene 34 osobe

– Prema dosadašnjim informacijama, u prometnoj nesreći je više osoba smrtno stradalo te je veći broj teško ozlijeđenih. Na mjestu događaja je uz policijske službenike PU varaždinske i PU zagrebačke angažirano više ekipa Zavoda za hitnu medicinu s područja Varaždinske županije i Zagreba, kao i više ekipa vatrogasaca iz obje županije, priopćila je policija.

poljski bus sletio s autoceste u hrvatskoj, poginulo najmanje 11 ljudi, ozlijeđene 34 osobe
Foto: Cropix, Željko Hajdinjak

Hrvatski autoklub je izvijestio da se između čvorova Breznički Hum i Komin u smjeru Zagreba jedno vrijeme vozilo jednom trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h, no naknadno je stigla informacija da je promet tom dionicom u smjeru Zagreba u potpunosti obustavljen te je organiziran obilazak državnom cestom DC3. ispred čvora Breznički Hum u smjeru Zagreba formirala se kolona duga oko 1 km.

Poljski bus sletio s autoceste u Hrvatskoj, poginulo najmanje 11 ljudi, ozlijeđene 34 osobe Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Sud u Ljubuškom ponovno odlučuje o pritvoru za Denisa Buntića

Ponovno će se odlučivati o pritvoru za Denisa Buntića...

Raković i Čakić sporazumno priznali krivicu za korupciju

Rejhan Raković (1980.) i Kenit Čakić (1994.), optuženi zbog...

‘Bubi’ mjesec dana pritvora zbog krađe

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Mostar, rješenjem Općinskog suda u...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO