Pogledajte koliko je novca dobila Općina Posušje za sanaciju požara na Blidinju

Federalni stožer civilne zaštite je na prijedlog Federalnog povjerenstva za procjenu šteta donio Odluku o odobravanju jednokratne novčane pomoći Općini Posušje u iznosu 70.000 KM, objavila je u utorak Uprava civilne zaštite ŽZH.

Navedeni iznos sredstava odobrava se kao jednokratna pomoć za obnovu šumskog opožarenog područja nakon nastalih šteta izazvanih velikim šumskim požarom u Parku prirode Blidinje u drugoj polovici srpnja ove godine.

Županijski stožer civilne zaštite je na 19. sjednici održanoj 15. studenoga 2022. godine donio Odluku o izdvajanju sredstava za sanaciju posljedica od požara u Parku prirode Blidinje u iznosu od 40.000 KM.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke je na 140. sjednici održanoj 15. studenoga 2022. godine donijela Odluku o odobravanju jednokratne pomoći za otklanjanje posljedice nesreće na području Parka prirode Blidinje u iznosu 25.000 KM.

Županijski stožer civilne zaštite je na 18. sjednici održanoj 30. kolovoza 2022. godine donio Odluku o izdvajanju sredstava za pokrivanje troškova djelovanja službi zaštite i spašavanja u vrijeme stanja nesreće na području Općine Posušje u iznosu 27.000 KM.

Požar koji je u drugoj polovici srpnja ove godine pogodio Park prirode Blidinje, a koji se nalazi na području Općine Posušje ostavio je pustoš iza sebe. Opožareno je preko 500 hektara šume, endemičnog bora i bjelogorice, niskog raslinja i endemičnog bilja, a stradala je i fauna. Općina Posušje je proglasila stanje nesreće.

U pomoć su pristigle stotine vatrogasaca i dobrovoljaca, helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, te kanaderi i helikopter Oružanih snaga Republike Hrvatske. Preko Ministarstva sigurnosti BiH Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovčke osigurala je pomoć vatrogascima u opremi u iznosu cca 15.000,00 KM, kao i kao i pomoć FUCZ, Crvenog križa FBIH i Društva Crvenog križa BiH, objavila je Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

  Općina Prozor - Rama • POKRENI SVOJ POSAO

Objava Pogledajte koliko je novca dobila Općina Posušje za sanaciju požara na Blidinju pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

FOTO | U akciji učlanjenja u Naš Hajduk u Čapljini upisano 520 osoba

Čak 520 osoba upisano je u članstvo udruge ”Naš...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo