Pogledajte kako je Hrvatska podijelila 800.000 € za projekte Hrvata izvan R Hrvatske

Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2023. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2023. godinu.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem 1. Javnog poziva za 2023. godinu dodijelio je ukupno 800.000,00 eura (6.027.600,00 kuna) za 213 projekata/programa i 57 financijskih potpora ugroženim pojedincima i povratnicima u Republiku Hrvatsku.

U Hercegbosanskoj županiji potpomognuta su četiri projekta:

  • Nogometni klub “Troglav 1918”, Livno, Bosna i Hercegovina – Nogometni kamp ,,Zlatko – Dalić” – 3.000 €.
  • Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak”, Tomislavgrad, Bosna i Hercegovina – Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske – 7.500 €.
  • Općinski načelnik Općine Kupres, Kupres, Bosna i Hercegovina – Tradicionalna međunarodna manifestacija “Dani kosidbe na Kupresu- Strljanica 2023.” – 3.000 €.
  • Udruga za očuvanje povijesne i kulturne baštine “Don Juraj Gospodnetić“, Bosansko Grahovo, Bosna i Hercegovina – Kulturno – vjerska manifestacija “Dani sv. Ilije 2023”, – 1.700 €.

Popis svih dobitnika potpore od Republike Hrvatske za Hrvate izvan R Hrvatske, možete pogledati u priloženom dokumentu:

 

Download (PDF, Unknown)

Objava Pogledajte kako je Hrvatska podijelila 800.000 € za projekte Hrvata izvan R Hrvatske pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO