Podvodni film, glazba i internacionalni žiri Neum Underwater Film Festivala 2022.

Neum Underwater Film Festival nakon ostvarenog uspjeha koji je Neum i Hercegovinu pozicionirao u svjetsko središte podvodnog filma organizira se po drugi put zajedno sa svjetskim autorima i internacionalnim žirijem 19. i 20. 8. 2022. godine u Neumu, hotel Zenit.

Nakon prvog predstavljanja Neum Underwater Film Festival, u pandemiji s publikom, poštujući propisana zdravstvena pravila, svijetu se predstavio kako Festival i prvi pobjednik Gareth Bartlett, ali i općina Neum brojnim novim turistima koja je u startu bez zadrške i kalkulacije, podržala Međunarodni festival podvodnog filma.

Ove godine još je veći broj filmova prijavljenih iz svijeta, a organizatori ne spominju brojeve, jer su prijave još uvijek otvorene do polovine kolovoza, a sve prijavljne filmove nužno je pregledati sukladno propisanim kriterijima od strane svih članova žirija  te odraditi pred-selekciju filmova. Što bi kazali, slatki problemi.

Ono što veseli  organizatore, jeste da se osim novih autora i imena, sa novim filmovima javljaju i autori od prošle godone, i to iz SAD-a, Italije, Švicarske, Španjolske…

Međunarodni žiri

Međunarodni žiri je sastavljen od osoba različitih zanimanja jer upravo različitosti doprinose najboljem odabiru izvrsnosti vezno uz pristigle filmove.

U žiriju Neum Underwater Film Festivala nalazi se Nikša Kaleb, svjetski i olimpijski rukometni prvak, ali i profesionalni ronilac. Osoba koja je uz rukomet poznata i priznata te se bavi podvodnom fotografijom i simanjem,  kao i da je dao izniman obol vezan uz rješavanje ekstremno teških  podvodnih radova u temeljima (pilotima) Pelješkog mosta.

  Još jedna pobjeda HVK Jadran u gostima

Mike Frankel, fotograf iz Arizone, koji je slikao prvu američku turneju Beatlesa 1964. godine, umjenik koji je bio na bini Woodstocka i napravio povijesne fotografije nalazi se u Underwater fillm festival žiriju.  Frankel je kazao kako da mu je čast biti dijelom ove svjetske festivalske priče.

Yaakov Rubinsten, izraelski glazbenik, volinista, koncert majstor nekoliko nekoliko europskih poznatih simfonijskih orkestara.

Tomislav Franjo Šušak, zagrebački glazbenik, producent i ronilac. Možda najpoznaiji basista među roniocima i najpoznatiji ronilac među basistima, rado je pristao biti u festivalskom žiriju.

Jurgen H. Gangoly, direktor agencije “The Skills Group“jedne od najvećih agencija za PR i komunikacije u Austriji. Strastveni ronilac te nagrađivani podvodni fotograf. Njegova knjiga “Tiefensharfe” / “Dubina polja” čijom kupovinom donirate novac projektima morske zaštite.

Vinko Ćemeraš nenametljiv al izniman glazbenik koji je srušio prejaku konkurenciju i svojom pojavom i glazbenom interpretacijom osvojio broj 1. na hrvatskom The VOICE-u iznimna osoba s kojom je UFF ostvario fantastičnu suradnu.

Tamara Bekčić, direktorica i suosnivačica Chapter 4 Communication Consultinga u Beogradu koja prepoznaje utjecaj vizualnih komunikacija i videosadržaja,  temama vezanim uz okoliš koje su često u središtu pozornosti CSR aktivnosti, članica je žirija u UFF-u i gdje daje svoj profesionalni doprinos.

Projekcije selekcioniranih filmova, radionica i popratni program

Festival započinje u petak 19.8.2022. u Ljetnom kinu hotela Zenit s početkom u 19 i 30 sati projekcijama podvodnih filmova u užoj selekciji te dodjelama nagrada u pet kategorija.

  Vjetar rasplamsao požar na Žabi, ponovno zatražen helikopter

Na festivalu će biti prikazan popratni program odličnih filmova koji nisu mogli proći u finalnu selekciju.

Naredni dan 20.8. u subotu će se održavati edukativno ekološke radionice podvodnog snimanja pod nazivom „Podvodni svijet“ gdje će autori podvodnih filmova zajedno s profesionalnim roniocima razmjeniti mišljenja koja vode sigurnom stvaranju podvodnih filmova te pravilnom korištenju opreme za ronjenje i snimanje.

Festival htio ne htio, odudara od postojećih filmskih festivala, a osnivač festivala Ivo Mikulić kaže:“ Prvi redovi festivala namjenjeni su mladim autorima, amaterima, studentima, svima onima koji će uz svoju ideju i želju potvrditi inspiraciju za svoje nove filmove baš na ovom festivalu.

Zvijezde Neum Underwater Film Festivala su autori, publika, Neum i Hercegovina.“

GLAZBA I FILM IDU ZAJEDNO

Na festivalu u glazbenom dijelu nastupa Vinko Ćemeraš i istarska ženska glazbena atrakcija Le Chicks.

Objava Podvodni film, glazba i internacionalni žiri Neum Underwater Film Festivala 2022. pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Sutra počinje božićni sajam Udruge Susret

Božićni sajam Udruge Susret „U susret Božiću s djecom...

Više nema obustave prometa na cesti Čapljina – Mostar

Promet na magistralnoj cesti M.17, dionica Buna – Tasovčići,...

Za blagdansku trpezu morat ćemo izdvojiti i 50% više novca nego prošle godine

Vremena kada smo pisali o najskromnijoj blagdanskoj košarici od...

Pogledajte tko je iz Neuma dobio potporu za proizvodnju u plasteniku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-K donio je Odluku...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo