Podignuta optužnica za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Gorana Goranovića, rođenog 1980. u Šamcu, državljanina BiH i Srbije, i Željka Stavrića, rođenog 1987. u Gradačcu zbog neovlaštene međunarodne nabavke opojne droge.

Optuženi se terete da su u periodu od početka 2020. pa sve do 25. februara 2022., djelujući kao organizovana grupa ljudi u više navrata, vršili neovlaštenu međunarodnu nabavku opojne droge „cannabis“ i “kokain” sa područja Crne Gore i Srbije, a potom vršili daljnju prodaju opojnih droga na području BiH.

Prema prikupljenim dokazima i rezultatima istrage, optuženi su nakon organizovanog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištili i za veće ugovorene novčane iznose prodavali na ilegalnom narko-tržištu, te na navedeni način pribavili protivpravnu imovinsku korist od 32.496 KM.

Optuženi su opojnu drogu krijumčarili u različitim količinama – najčešće od nekoliko stotina grama do nekoliko kilograma, koju su prodavali za iznose od 750 eura do 15.800 KM.

Najčešće su koristili šifrovane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu opojne droge, kao i mjesto i vrijeme susreta radi preuzimanja i isplate cijene za kupljene navedene opojne droge.

Optuženi se terete da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podignuta optužnica za neovlašteni međunarodni promet opojnim drogama Dnevni.ba.

  Prometna nesreća na novoj cesti Neum- Stolac, promet usporen

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo