Počelo betoniranje dijela puta Glavatičevo-Grušča

Da bi  iz Konjica došli do selo Grušča, treba nepuna 2h. Razlog tome je loša putna komunikacija od Glavatičeva do Grušče. Međutim za nekoliko dana neće biti potrebno toliko dugo da se dođe do ovog sela. Mještani već nekoliko godina imaju prikupljena određena sredstva potrebna za betoniranje puta, pa su pokrenuli inicijativu za betoniranje. Sa inicijativom su prošli na tenderu koji je bio raspisan u Općini Konjic.Nakon dugog vremena nadanja i borbe, imat će nesmetanu putnu komunikaciju  te lakše i brže stići do svojih kuća. Betoniranje 900m puta od Glavatičeva do Gruščce počelo je jutros, kazao je za radiokonjic.ba predstavnik podružnice Grušča Omer Halilović: „ Mi smo prije tri godine iskupili mreže za izgradnju ovog puta, a ostatak mreža i beton je donirala Općina Konjic. Radnici PBP Konjic su od jutros na terenu, radovi su počeli i  trajati će odprilike pet dana“.

Omer Halilović , predstavnik podružnice Grušča

“Prije odprilike dva mjeseca Općina Konjic raspisala je tender za nekategorisani put Glavatičevo – Grušča” izjavio je za radiokonjic.ba referent u službi za urbanizam, građenje i obnovu Općine Konjic Enes Proho te dodao: „Vrijednost radova  iznosi 85 000 KM sa pdv-om. Na tenderu dva ponuđača su odustala, a firma „PBP Konjic“dala je nabolju ponudu, te je sa njima potpisan ugovor a radovi su počeli  jutros“. Enes Proho referent u službi za urbanizam građenje i obnovu Općine Konjic jutros je obišao dionicu puta koja se betonira.

  „Dani Neretvice“: sinoć održana „Večer bećarca i gange“

 „Putna komunikacija Grušča-Glavatičevo zatvorena je od jutros za saobraćaj motornih vozila. Obustava će trajati do završetka radova“ izjavio  je za radiokonjic.ba predstavnik podružnice Grušča te kazao : „Saobraćaj će se odvijati alternativnim pravcima: Grušča-Prebilje-Konjic, Grušča-Bajića Brdo-Račica-Glavatičevo i Grušča-Prebilji-Visočica-Bjelimići“.   

Predstavnik podružnice Grušča izrazio je zahvalnost Općini Konjic koja je pomogla u betoniranju ovog dijela puta te dodao da su zadovoljni sa dužinom puta od 900m koja će biti urađena.

radiokonjic.ba

11.08.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

FOTO/VIDEO: DOBRO vam oblačno, kišovito i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 10 stupnjeva C, nema vjetra, nebo nad...

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo