Počela manifestacija „Božićni susret s Maticom u Brotnju“

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Munchenu i Akademskog kruga, a povodom 180 obljetnice Matice hrvatske, u Munchenu su gostovali predsjednik Ogranak Matice hrvatske iz Čitluka Andrija Stojić i književnica Anita Martinac. Tom prigodom predstavljen je bogati program OMH u Čitluku, a otpočela je tradicionalna manifestacija Božićni susret s Maticom u Brotnju.

U dvorani Alojzija Stepinca Hrvatske Katoličke župe u Munchenu gosti su predstavili nakladnički rad OMH u Čitluku, koji broji 340 naslova, a posebno su istaknuta nagrađena dijela romani Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje književnice Anite Martinac, te knjiga kritika (S)Misao knjige predstavljena na Prvom festivalu knjige MH.

Književnica Anita Martinac kao dobar poznavatelj povijesti, analitičar te braniteljica, utkala je lirske slike u svoja dijela i kao uvijek zainteresirala čitatelje govoreći o važnim temama iz hrvatske povijesti.

Goste je pozdravio predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Munchenu Trpimir Mioč i književnica Ružica Zeljko, a podršku su svojom nazočnosti pružili župnik fra Petar Klapež i konzul BiH Dragan Bagarić.

Na koncu programa razmjenjuju su darovi između ogranaka i dogovoren uzvratni posjet u Hercegovinu i nova zajednička nakladnička ostvarenja.

The post Počela manifestacija „Božićni susret s Maticom u Brotnju“ appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo