Partnerstvo za razvoj i pokretanje modela Mostar Hub and Spokes u Hercegovini

U Gradskoj vijećnici danas je održan sastanak predstavnika USAID Turizam i gradonačelnika Mostara dr. Maria Kordića na kojem se razgovaralo o partnerstvu i pokretanju modela Mostar Hub (primarna ) i Spokes (sekundarne) destinacije.

Sastanku je bila nazočna i Ivana Marić, šefica Službe za gospodarstvo Grada Mostara, te predstavnik turističke zajednice županije.

Grad Mostar je podržao ovaj inovativni model koji ima za cilj povećanje broja posjetitelja, te samim tim i povećanje potrošnje kao i dužine boravka u gradu Mostaru i susjednim gradovima.

Model Mostar Hub and Spokes ima za cilj povezivati Mostar (Hub) s destinacijama, atrakcijama i turističkim iskustvima u neposrednoj blizini (Spokes), kroz paket cjelodnevnih ili poludnevnih ponuda, nudeći raznolike opcije putovanja i izleta za regionalne i međunarodne putnike, čime se uz gore navedene prednosti povećavaju i lokalne gospodarske koristi, pružaju mogućnost novih ulaganja i otvaranje radnih mjesta.

Uz inicijative ‘Najbolje svjetsko turističko selo’ i ‘Najljepša sela Bosne i Hercegovine 2022.’, te projekt ‘Vinske ceste Hercegovine’, ovo je još jedna inicijativa USID Turizma koju Grad Mostar podržava i koja će uvelike pomoći razvoju održivog turizma.

Objava Partnerstvo za razvoj i pokretanje modela Mostar Hub and Spokes u Hercegovini pojavila se prvi puta na Grad Mostar.

www.mostar.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Mališane u župi Gračac posjetio sveti Nikola

Omiljeni dječji svetac, sveti Nikola, posjetio je župu Gračac,...

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom Udruge “Nada”

Sinoć je u svadbenom salonu Gospodar prstenova, u organizaciji...

FOTO | Neum: Pogledajte tko je najbolji u lovu na lignje

Drugu godinu za redom u Neumu je održano natjecanje...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo