Otvorene prijave za stipendije Koledža ujedinjenog svijeta

UWC Nacionalni komitet BiH raspisuje natječaj za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta (United World Colleges-UWC).

natječaj je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH, a dodijelit će se ukupno 28 stipendija.

Puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora.

Nakon provedene selekcije najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljene: 23 stipendije za pohađanje: UWC Mostar (BiH), te po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija), UWC East Africa (Tanzanija); UWC Changshu (Kina), UWC USA (Sjedinjene Američke Države) , te jedno mjesto bez stipendije na koledžu UWC Atlantic (Velika Britanija).

UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže uspjeh i ima široko polje vannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tijekom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim ličnim motivom da im doprinesu.

Nakon sticanja IB DP diplome, učenicima UWC koledža nudi se široki spektar stipendija za univerzitete u inostranstvu, a tijekom školovanja osigurano im je i univerzitetsko savjetovanje.

Aplikacije se primaju do 31. siječnja. Za sve detaljne informacije o stipendijama i uvjetima prijave posjetite www.uwcmostar.ba.

Za sve dodatne informacije ili upite o aplikacijskom procesu kontaktirajte UWC NC BiH putem e-mail adrese: [email protected]

  HKUD „Rodoč“ održao tradicionalni godišnji koncert „Blago naše…“

Otvorene prijave za stipendije Koledža ujedinjenog svijeta Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo