OŠ fra Didaka Buntića sudjelovala na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku

Osnovna škola fra Didaka Buntića Čitluk sudjelovala je na Milenijskom natjecanju u Osijeku od 30.11.-2.12.2022. koje se održalo na Ekonomskom fakultetu. Učenica Klara Juričić, Ema Juričić i Karla Marinčić te voditeljice projekta profesorice Kornelija Ostojić i Božana Bevanda predstavile su Osnovnu školu fra Didaka Butnića idejnim rješenjem ‘VitVi to the fore’. Ideja projekta bila je povezati baštinu, tradiciju i prezentirati Brotnjo. Tim Rubia L. je dobio ime po biljki broć po kojoj je Brotnjo i dobilo ime.

Milenijskom fotografijom učenika škole na kojoj je pisalo Brotnjo na glagoljici uključili su se svi učenici predmetne nastave. Tema je bila glagoljica, a projektom smo našu tradicijsku slasticu ‘zagrlili’ glagoljicom. Modelirana su slatka slova, osmišljene etikete za slasticu, predloženi nazivi Alba i Rubia za sorte vina žilavku i blatinu. Učenice su oslikale i kartice ‘Glagoljicom kroz igru’ i pripremile kviz natjecanje koje će se održati za Dane glagoljice u veljači 2023. Putovanje kroz projekt rezultiralo je novim vještinama, znanjem i smjelošću. Željeli bismo da i ostali subjekti budu motivirani u prezentiranju našeg Brotnja u novom svjetlu revitalizirajući ono što smo naslijedili i pokrećući nove ideje – poručili su iz OŠ fra Didaka Buntića.

 

The post OŠ fra Didaka Buntića sudjelovala na 4. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo