Organizacija SOS Dječja sela u BiH predstavila rezultate rada tijekom 28 godina djelovanja u BiH

Organizacija SOS Dječja sela u BiH tijekom događaja „Predstavljanje 28 godina doprinosa SOS Dječjih sela u BiH – partnerstva za budućnost“ predstavila je rezultate rada i ključnih strateških pravaca, kao i Preporuka za unapređenje socio-ekonomske integracije mladih. Događaj su svojim prisustvom i obraćanjem podržali prijatelji i partneri organizacije – predstavnici državnih institucija, centara za socijalni rad, međunarodnih organizacija, ambasada, akademske zajednice i korporativnog sektora.

„Gotovo tri decenije SOS Dječja sela u BiH rade na poboljšanju socijalne slike društva, pomažu najranjivijim kategorijama te svoju ekspertizu uvijek stavljaju na raspolaganje lokalnim zajednicama u kojima djeluju. Zahvaljujući podršci naših posvećenih partnera osigurali smo sretno odrastanje i uspješno osamostaljivanje generacija djece, zajedno smo sačuvali biološke porodice od razdvajanja, kontinuirano smo radili na unapređenju znanja i vještina mladih ljudi pripremajući ih za tržište rada, a kroz brojne aktivnosti podržavali smo zdravi rast i razvoj djece istovremeno jačajući kapacitete roditelja. Ovaj događaj bio je prilika da izrazimo zahvalnost našim najznačajnijim partnerima te da javnosti prikažemo sveobuhvatne dosadašnje rezultate i strateške pravce“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječjih sela u BiH Malik Garibija.

„Austrijska ambasada i Austrijska razvojna agencija do sada su u kontinuitetu podržavali aktivnosti organizacije SOS Dječjih sela u BiH. Podrška međunarodnih organizacija, partnera i donatora je veoma važna, ali uz to je potrebna i suradnja s lokalnim organizacijama i državnim institucijama u BiH. Današnji događaj je šansa da se SOS Dječja sela u BiH povežu s predstavnicima državnih i lokalnih institucija u BiH kako bi izgradili snažno partnerstvo za budućnost. Ova djeca će biti nositelji promjena sutrašnjice. Hajde da budemo dio ovog putovanja“, istakao je Dominik Urak, zamjenik ambasadorice Austrijske ambasade u Sarajevu.

  U Posušju održano predavanje “Depresija i anksioznost – rak duše”

Tijekom svog obraćanja Ivana Prvulović, ministrica Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo izjavila da je organizacija SOS Dječja u BiH pouzdan partner ministarstva više od dvije decenije te da djecu bez roditeljskog staranja iz KS, posredstvom kantonalnog centra za socijalni rad, s punim povjerenjem smještaju u SOS Dječja sela.
„Suradnja sa SOS Dječjim selima u BiH, za nas kao kompaniju predstavlja puno više od partnerstva. Zahvaljujući predanosti i istinskoj posvećenosti naših prijatelja iz SOS Dječjih sela već devet godina imamo priliku biti dio jedne iskrene i pozitivne priče. Ulaganje u mlade, njihov razvoj i bolju budućnost bez predrasuda bilo koje vrste nema alternative i jedan je od ključnih faktora razvoja našeg društva u cjelini. Ovom prilikom želim da pošaljem poruku da je investicija u nove generacije iznimno važna za našu budućnost, i mi kao kompanija nastojimo da u suradnji s ostalim partnerima sudjelujemo u zajedničkoj misiji gdje nijedno dijete ne treba odrastati samo. Udružujući se kroz različite sektore možemo doprinijeti omogućavanju jednakih prava, prilika i mogućnosti za svu djecu i mlade. Dodatno smo usmjereni na njihovo osnaživanje i pronalaženje njihovog mjesta kako na tržištu rada tako i u društvu u cjelini“, istakao je Edin Ibrahimović, direktor operacija trgovačkog lanca Bingo. Bingo ostaje posvećen suradnji sa SOS Dječjim selima i u narednom periodu duboko svjesni činjenice da je porodica nukleus našeg društva i da na mladima svijet ostaje.
Partnerstvom s Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike, organizacija je doprinijela i usvajanje Zakona o hraniteljstvu i uspostavljanju sistema hraniteljstva te radi na uvođenju novih servisa u cilju jačanja procesa deinstitucionalizacije, što je između ostalog rezultiralo suradnjom i na pripremi Prijedloga zakona o socijalnim uslugama FBiH.

  Obilježena 29. obljetnica razmjene hrvatskih logoraša u Bijelom Polju

„SOS Dječja sela u BiH, s aspekta Ministarstva, oni predstavljaju organizaciju koja je na najbolji način pomirila teoriju i praksu s obzirom na to da je ovo osnovno načelo djelovanja u najboljem interesu djeteta. Ministarstvo apsolutno podržava aktivnosti i djelovanja SOS Dječjih sela u BiH i moram priznati da smo u zadnjih pet-šest godina ostvarili izuzetnu suradnju, posebice u segmentu pripremanja normativnih okvira za uređivanje sistema socijalnih usluga u FBiH gdje su nam SOS Dječja sela u BiH bili jedan od ključnih partnera i sugovornika u tim aktivnostima,“ rekao je pomoćnik ministra Federalnog ministarstva rada i socijalne politike Miroslav Jurešić.
Organizacija SOS Dječja sela u BiH danas pruža brigu o 196 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 341 socijalno ugroženu porodicu. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.

Organizacija SOS Dječja sela u BiH predstavila rezultate rada tijekom 28 godina djelovanja u BiH Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo