Održan VI. skup Ustramljana | Ramski Vjesnik

Mjesec kolovoz je postao vrijeme različitih obiteljskih okupljanja i svadbi u Rami. To je i vrijeme kada se okupljaju i mještani pojedinih naselja. Jedno od takvih naselja je Ustirama čiji su mještani ove godine održali VI. skup.

Ovogodišnji skup Ustramljana održan je 14. kolovoza 2022. godine u dobroj organizaciji mjesne zajednice.

Prije okupljanja i druženja održana je akcija dragovoljnog darivanja krvi 11. kolovoza kada je prikupljeno 22 doze dragocjene tekućine.

Održan VI. skup Ustramljana | Ramski Vjesnik

Sportsko zabavni dio ovogodišnjeg okupljanja održan je kao i do sada u Klekovnici kada se okupilo više stotina Ustramljana, onih koji su na Ustirami, rasljenih diljem svijete i njihovih prijatelja. Svakim novim susretom sve je više sudionika. Većina njih svoje godišnje odmore planira baš u to vrijeme. Nije daleko doći iz Njemačke, Luxemburka, Norveške, ravne Slavonije pa sve do pojedinih mjesta u BiH kako bi bili sa svojim rođacima, prijateljima i susjedima.

Održan VI. skup Ustramljana | Ramski Vjesnik

Druženje je započelo u 12 sati različitim sportskim natjecanjima. Svatko od prisutnih natjecao se u barem jednoj disciplini od nogometa, potezanja konopa, bacanja kamena s ramena, utrci u vrećama. Posebna disciplina uvedena na ovogodišnjem susretu je “Alka u vožnji s kolicima”.

Održan VI. skup Ustramljana | Ramski Vjesnik

Predsjednik Mjesne zajednice Ustirama i voditelj organizacijske ekipe Jure Džalto je kazao: “Izuzetno mi je drago da nas je svake godine sve više. Hvala sim Ustramljanima ma gdje bili, zetovima i prijateljima koji dolaze, sudjeluju i pomažu ovaj skup. Posebno zahvaljujem ekipi koja ovo sve pripremi. Našim sponzorima ćemo posebno zahvaliti. Najdraže mi je što je puno djece na ovom susretu, jer ih njihovi roditelji uče da vole svoje mjesto i njegove ljude.”

  FOTO: Generacija školske 1981./1982. godine proslavila 40 godina “male mature”

Održan VI. skup Ustramljana | Ramski Vjesnik

U završnom dijelu programa uvedena je nova disciplina, a to je ispijanje piva. Zanimljivo je bilo i ovo natjecanje. Neočekivano, ali je u ovoj disciplini pobjedio mladoženja koji se ovih dana sprema za svadbu. Organizatori su se pobrinuli i za bogatu tombolu.

Održan VI. skup Ustramljana | Ramski Vjesnik

Druženje je nastavljeno uz lijepu glazbu uživo sve do kasnih noćnih sati.

Iz Ustirame poručuju da se vide najmanje iduće godine u isto vrijeme.

Sve što se događalo zabilježila je fotografski Karla Džalto.

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo