back to top

Određen pritvor Muhamedu M. iz Mostara zbog nasilja u obitelji

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec prema osumnjičenom Muhamedu M. (1995.) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “nasilje u obitelji” i kazneno djelo “laka tjelesna ozljeda”.   

Osumnjičenom Muhamedu M. se stavlja na teret da je 14. kolovoza oko 12 sati u Mostaru, na adresi Dračevice-Križ br. 57, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa S. A., s kojom živi u izvanbračnoj zajednici i imaju troje maloljetne djece, fizički nasrnuo na istu, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a.

„Jednom rukom uhvatio ju je u predio vrata, stiskajući je, pri čemu je oštećenoj nestajalo zraka, te je na taj način ozlijedio, a nakon toga prilikom izlaska iz kuće, fizički je nasrnuo i na majku oštećene R. R. i udario je otvorenim dlanom u predjelu lijeve strane čela, na koji način joj je nanio lake tjelesne ozljede“, pojašnjeno je.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Muhamedu M., jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.              

Osumnjičeni Muhamed M. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog kojih je i izdržavao kaznu zatvora.   

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.

Određen pritvor Muhamedu M. iz Mostara zbog nasilja u obitelji Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO