Od srijede naplata parkinga u ovim kvartovima

Mostar — Od srijede, 21. 12. 2022, počinje naplata javnih parkirališta u nekoliko kvartovskih područja, saopšteno je iz Javnog preduzeća “Mostar parking”.

Naplata javnih parkirališta počinje u kvartovskom području koje je omeđeno ulicama Dr. Ante Starčevića, Kneza Višeslava, Tina Ujevića (nekadašnja ulica Vokića i Lorkovića) i Alekse Šantića (nekadašnja ulica Mile Budaka). Područje je ovo u Gradu Mostaru poznato kao „Centar 2″ i “Centar 3“, navodi se u saopštenju.

Uz to, od navedenog datuma počinje i naplata javnih parkirališta u kvartovskom području koje je omeđeno ulicama Kralja Tomislava, Stjepana Radića i Kralja Petra Krešimira IV. Područje je ovo u Gradu Mostaru poznato kao „Staro Veležovo“ ili „Strelčevina“.

Oba spomenuta područja se nalaze unutar Parking Zone II te je vertikalna signalizacija uz parking automate već postavljena. Sve lokacije parking automata u Gradu Mostaru možete pronaći na službenoj stranici JP „MOSTAR PARKING“ d.o.o. Mostar.

Naplata javnih parkirališta počinje i u kvartu koji je omeđen ulicama Kralja Zvonimira, Kralja Tvrtka, Stjepana Radića i Kralja Tomislava. Područje je to od Srednje mašinske škole Fausta Vrančića i nekadašnjeg Đačkog doma. Vertikalna signalizacija uz parking aparat je već postavljena.

Preko puta spomenutog kvarta, s lijeve strane ulice Kralja Zvonimira (smjer kretanja od križanja ulica Kralja Zvonimira i Kralja Tvrtka) također počinje naplata javnih parkirališta te je vertikalna signalizacija uz parking aparat već postavljena.

  INNSBRUCK Održan XII. Susret Uzdoljana

Oba spomenuta područja se nalaze unutar Parking Zone I. Sve lokacije parking automata u Gradu Mostaru mogu se pronaći na službenoj stranici JP „MOSTAR PARKING“ d.o.o. Mostar.

Cijene parkinga na javnim parkiralištima u Zoni I su:
Satna parking karta – 1.50 KM
Dnevna parking karta – 20.00 KM
Povlaštena mjesečna parking karta – 25.00 KM
Povlaštena godišnja parking karta – 225.00 KM

Cijene parkinga na javnim parkiralištima u Zoni II su:
Satna parking karta – 1.00 KM
Dnevna parking karta – 15.00 KM
Povlaštena mjesečna parking karta – 15.00 KM
Povlaštena godišnja parking karta – 135.00 KM

Povlaštene parking karte mogu se kupiti u prostorijama preduzeća JP „MOSTAR PARKING“ d.o.o. Mostar na Bulevaru (preko puta Doma Zdravlja). Za prvu kupovinu povlaštene parking karte, potrebno je priložiti kopiju saobraćajne, potvrdu o prebivalištu (ne stariju od 6 mjeseci) te popuniti obrazac koji se može preuzeti sa stranice ili u prostorijama poduzeća. Saobraćajna dozvola mora glasiti na isto fizičko lice kao na potvrdi o prebivalištu, stoji u saopštenju.

(StarMo)

starmo.ba

eKatalozi

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo