Novi MR uređaj uskoro u funkciji u SKB-u Mostar

Ovih dana u SKB-u Mostar se završava montiranje novog MR uređaja. Kako je za Pogled.ba rekao ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić, ovaj proces se trebao dogoditi još u siječnju, ali zbog niza okolnosti, tek sada se sve privodi kraju.

-Počev od problema i ograničenja zbog korone, do niza drugih problema, tek ovih dana ćemo staviti u pogon drugi MR uređaj. Očekujemo da će se ubuduće znatno manje čekati na snimanje nego je to sada slučaj i ovaj uređaj će svakako poboljšati kvalitetu naše usluge. Ono što je možda najvažnije jest činjenica da ćemo od sada, zahvaljujući novom MR uređaju, moći raditi i MRI snimanje srca – rekao je Kvesić za Pogled.ba.

Predstojnik Kliničkog zavoda za radiologiju SKB Mostar doc. dr.sc. Vedran Markotić rekao nam je kako će novi MR uređaj biti pušten u pogon u dogledno vrijeme, ovisno o tehničkim i sigurnosnim uvjetima koje zahtijeva instalacija ovakvog uređaja.

-“Novi” magnet će osigurati od ranije nedostatne termine za MR pretrage te će se liste čekanja kroz nekoliko mjeseci time reducirati  u vremenskom odmaku sličnom u vrijeme kad je Klinički zavod za  radiologiju funkcionirao s dva MR uređaja – ističe Markotić.

Kaže kako je trenutna lista čekanja za MR pretrage jeste od jednog do sedam  mjeseci, ovisno o vrsti MR pretrage koja se radi, a u budućnosti bi liste čekanja trebale biti znatno kraće.

  Poračanin novi golman Vrgorca: Sarajevo mi je dalo futsal identitet, potrebni su mi novi izazovi

Našeg sugovornika smo pitali je li točno da snimanja magnetom u SKB-u Mostar se rade u samo jednoj smjeni, što je Markotić odlučno opovrgnuo.

  • Snimanja na MR uređaju 3T rade se u dvije smjene radnim danima,  kao i subotom prijepodne, što znači da se radi punim mogućim  kapacitetom na jednom uređaju – naglašava Markotić, što jasno govori kako liste čekanja nisu toliko velike jer netko u SKB-u Mostar neće da radi ili što se također moglo čuti, zbog toga što se na ovakav način pacijenti šalju prema privatnim poliklinikama na snimanja.

Prvog čovjeka radiologije smo pitali i hoće li biti problema sa kadrovima jer novi magnet zahtjeva i stručni tim koji svakodnevno treba raditi desetine snimanja.

– Broj specijalista kliničke radiologije i radiodijagnostike  reduciran je za ukupno 5 u posljednjih godinu dana, a zbog osobne  odluke pojedinih kolegica i kolega i odlaska na rad u druge ustanove u  BiH i izvan BiH. Slijedom toga, informirane su sve nadležne institucije i rukovodstvo  SKB Mostar, te su u međusobnoj suradnji i komunikaciji poduzete sve potrebne mjere da se osigura nesmetan rad Zavoda, a što je razvidno jasno iz volumena posla koji se obavlja na Zavodu posljednjih godinu  dana. Broj inženjera medicinske radiologije i ostalog osoblja na zavodu nije se znatno mijenjao posljednjih godina i zadovoljava sve potrebe za nesmetan rad – zaključio je Markotić u izjavi za Pogled.ba.

  NE POKUŠAVAJTE DA IZIGRATE ČETIRI ZNAKA ZODIJAKA Ovi horoskopski znakovi osvetu podižu na novi nivo

Objava Novi MR uređaj uskoro u funkciji u SKB-u Mostar pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo