Neviđen incident: ‘U Zagvozdu mi je karticu za autocestu dao čovjek kod rampe, a u Dugopolju su mi htjeli naplatiti kao da sam vozio iz Zagreba!‘

Najlakše je prevariti poštena čovjeka. Taj niti ne sluti što bi iskvareno netko mogao zamisliti i ostvariti, jer ne može ni pojmiti da tako što napravi drugome.

I upravo se to dogodilo Kaštelaninu Stjepanu Jerkoviću. Korijenima Imoćanin, otišao je u rodni kraj na trganje grožđa. Nije ga vrijeme poslužilo, pa se uputio natrag oko 16.50 sati, piše Slobodna Dalmacija

Na naplatnim kućicama na autocestovnom čvoru Zagvozd sve su rampe bile zatvorene, osim one s ENC naplatom. Nije ni to problem, stoput se tako uključio na autocestu, “pritisneš botun i izbaci ti kartu”, veli naš sugovornik.

– Ovaj put se oko rampe vrzmao neki čovjek, prvi put sam ga u životu vidio i on je umjesto mene pritisnuo botun i dao mi kartu. Uzeo sam je i uključio se na autocestu.

Često HAC zna poslati svoje ljude da pomažu drugima, tako da mi nije ni palo na pamet da bi taj čovjek mogao biti neko drugi doli zaposlenik Hrvatskih autocesta – žali nam se Jerković.

Uzeo je kartu, nije je ni pogledao, pripremio 23 kune za izlazak s Dalmatine u Dugopolju. I tu tek nastaje urnebes!

Predajući karticu djelatniku na naplatnim kućicama u Dugopolju doznaje da je dužan 181 kunu, jer je, pazi sad, ušao na A1 u – Zagrebu.

– Molin?! Koji Zagreb, nisam tamo bio u životu! Sve ja to njima govorim, a oni navalili na mene ko da san lopov – ljut je imotski Kaštelanin i dan poslije nesvakidašnjeg slučaja.

Sat vremena je raspravljao s djelatnicima državne tvrtke, uvjeravao ih da je u Zagvozdu ušao na autocestu, ne u Zagrebu. Nisu mu povjerovali.

Ponašali su se, kako kaže, prema njemu kao da je lopov (riječ je o gospodinu sa zdravstvenim tegobama, op.a.).

– Kažen ja njima, molim vas, možete li provjeriti kamere na Zagvozdu – kako bi se uvjerili da ne lažem, sve sam in to govorio, a oni neće. Na kraju sam potpisao izjavu da ne želim platiti iznos za dionicu ceste kojom se nisam koristio i sada ću morati na sud valjda – zgrožen je naš čitatelj, nije Dalmatincu do suda, sud nije za poštene ljude.

Upitali smo “Hrvatske autoceste” kako se inače rješavaju ovakve prijevare, zanimalo nas je i koliko ih ima godišnje. Čim dobijemo odgovor iz direkcije spomenute nacionalne kompanije, objavit ćemo ga.

Post Neviđen incident: ‘U Zagvozdu mi je karticu za autocestu dao čovjek kod rampe, a u Dugopolju su mi htjeli naplatiti kao da sam vozio iz Zagreba!‘ je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Ovaj bus iz BiH vozi do Dortmunda. Njemačka policija ga isključila iz prometa

Njemačka policija jučer je iz prometa isključila autobus iz...

Potvrđen prvi slučaj svinjske kuge u Hercegovini

Prvi slučaj afričke svinjske kuge potvrđen je na jednom...

Sud prihvatio žalbu tužiteljstva u slučaju Buntić, ponovno se odlučuje o pritvoru

Ponovno će se odlučivati o pritvoru za Denisa Buntića...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO