NE POKAZUJU LJUBAV Majke hladne kao santa leda rađaju se u ova 3 horoskopska znaka

Njihov pristup majčinstvu može biti zasnovan na određenim karakteristikama koje se doživljavaju kao hladnoća, rigorozna disciplina, nedostatak pažnje i nježnosti. Ovo može biti izazov za djecu, jer svako dijete treba da osjeti ljubav, pažnju i nježnost roditelja.

  1. JARAC

Majka rođena u znaku Jarca okarakterisana je kao osoba koja postavlja visoke standarde i zahtijeva gvozdenu disciplinu u svojoj roditeljskoj ulozi. Emocije joj nisu na prvom mjestu i smatra da su znak slabosti, kako kod nje, tako i kod djeteta. Ova majka se oslanja na logiku i pristup štapa i šargarepe – nagrađivanje i kažnjavanje.

Ona smatra da će previše nježnosti samo pokvariti dijete, često zanemarujući činjenicu da su djeci potrebna toplina i pažnja. Djeca rođena u porodicama sa majkom Jarcem često odrastaju udaljena od nje, a mnoga čak i prekidaju kontakt sa majkom, doživljavajući je kao osobu koja ih nikada nije dovoljno voljela.

  1. LAV

Žena rođena u znaku Lava, kada postane majka, često pokušava da se potpuno posveti brizi o svom djetetu. Međutim, problem nastaje kada dijete počne da izražava svoje želje i volju. Tada se može pojaviti egoistična i diktatorska strana majke Lava. Na primjer, ako dijete želi da se upusti u aktivnost koja nije u skladu sa majčinim očekivanjima, majka Lav može da se odupre.

Djeca majki pod ovim znakom često odrastaju pod pritiskom da ispune majčine želje, što može da ometa njihovu sposobnost da razviju sopstvene ličnosti. U takvim porodicama djeca mogu osjetiti nedostatak slobode i teškoće u razvoju liderstva, osim ako nisu rođena u znacima Ovna, Bika ili Lava, jer će se suprotstaviti majčinim očekivanjima.

  1. DJEVICA

Majka rođena u znaku Djevice obično se smatra odgovornom i brižnom mamom. Njen glavni fokus je da svom djetetu obezbijedi osnovne potrebe, kao što su kvalitetna hrana, čista kuća i minimalan komfor. Djeca ovih majki su često uredna i ljubazna.

Međutim, ponekad majka Djevica može biti previše zabrinuta za izgled i imidž svoje porodice, zaboravljajući da su majčinska ljubav, toplina i nježnost jednako važni kao i red i disciplina. Majka Djevica se najčešće ne slaže sa djecom rođenom u znacima Raka i Riba, što može dovesti do čestih sukoba i distanciranja u vezama u budućnosti.

BONUS VIDEO:

NE POKAZUJU LJUBAV Majke hladne kao santa leda rađaju se u ova 3 horoskopska znaka Aloonline.ba.

aloonline.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO