Najveća zapljena cigareta u BiH u ovoj godini

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje, u operativnoj akciji ”Strijelac”, na Graničnom prelazu Rača oduzeli su 51.500 kutija cigareta u vrijednosti 309.000 KM što je najveća zapljena cigareta u BiH u 2022. godini.

Na osnovu operativnih aktivnosti, ovlašteni službenici Skupine za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog cantra Tuzla izvršili su na graničnom prijelazu Rača detaljan pregled teretnog motornog vozila.

U pošiljci koja je ulazila u carinsko područje Bosne i Hercegovine, bila je deklarirana radna oprema kao roba koja se uvozi u BiH. Detaljnim pretresom vozila pronađena je skrivena i krijumčarena veća količina neprijavljenih i neobilježenih trošarinskih proizvoda.

Radilo se o 51.500 kutija cigareta (Regina, Manchester, Corset, FM, Trocadero), čija se ukupna tržišna vrijednost procjenjuje na 309.000 KM. Aktivnosti na terenu provedene su u skladu s instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i naredbom Suda BiH.

Najveća zapljena cigareta u BiH u ovoj godini

Foto: UNO BiH

Protiv osumnjičene osobe će biti podnesen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i izvršitelju Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo ”krijumčarenje” iz Kaznenog zakona BiH.

Podsjećamo da je tijekom 2022. Odjel za provođenje propisa RC Tuzla, Skupina za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja privremeno i trajno oduzela 91.179 kutija cigareta, 7.900 kutija ručno motanih cigareta, dva stroja za rezanje duhana, 1.382 kg sitno rezanog duhana i 615 kg duhana u listu, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

  Grude: Javni poziv za dodjelu studentskih potpora

Objava Najveća zapljena cigareta u BiH u ovoj godini pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

eKatalozi

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo