Načelnik općine Neum u prvom službenom posjetu Herceg Novom i Tivtu: Cilj nam je uspostavljanje međunarodne suradnje

Načelnik općine Neum Dragan Jurković boravio je u prvom službenom posjetu Herceg Novom i Tivtu, a sve u cilju buduće suradnje i zajedničkih projekata za razvoj lokalnih zajednica.

Općina Neum i Općina Herceg Novi će sa partnerskim gradovima regije u nadolazećem periodu zajednički raditi na izradi projekata i apliciranju za sredstva iz EU fondova, dogovoreno je na sastanku čelnika dva grada, predsjednika Općine Herceg Novi Stevana Katića i načelnika Općine Neum, Dragana Jurkovića.

Prva službena posjeta Načelnika općine Neum bila je prilika da se razgovara o temama koje su interesi oba grada – razvoj turizma, poboljšanje infrastrukture i uvjeta u prometu tijekom ljetnjih mjeseci, te suradnja na izradi zajedničkih projekata i apliciranju za sredstva iz međunarodnih fondova.

Načelnik Jurković je istaknuo da je impresioniran viđenim u Herceg Novom i činjenicom da se radi na njegovom razvoju, ističući da i uprava Općine Neum ima planove za budući razvoj i stvaranje novih vrijednosti.

„Imamo skoro pa identičnu i problematiku i viziju, očekujem da ćemo u budućem periodu ostvariti još bolju i kvalitetniju suradnju i da ćemo provesti neke od projekata za koje budemo aplicirali“, kazao je Jurković i dodao da najviše prostora za suradnju ima po pitanjima razvoja ekološkog turizma, poboljašnja infrastrukture i nabavke kvalitetne opreme za civilnu zaštitu i službe spašavanja.

Katić je izrazio zadovoljstvo posjetom Jurkovića, ističući da postoji puno stvari koje povezuju Herceg Novi i Neum, od konfiguracije terena i izazova koje ono predstavlja za djelovanje lokalnih službi dva grada, ali i priliku za razvoj turističke ponude, do suradnje na stvaranju projekata i zajedničkom djelovanju prema Europskoj uniji. Istaknuo je da Herceg Novi ima izuzetnu regionalnu suradnju, i da je tu sada i Neum da zajedno rade na apliciranju za međunarodne fondove.

  (VIDEO) Vučina Šćepanović: Na pauzi nam treba reset, ljudi zaduženi za transfer politiku moraju…

Na sastanku su sudjelovali i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Ivan Otović, potpredsjednik Opštine, Mirko Mustur i Jovan Subotić ispred kancelarije za međunarodnu suradnju Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Na sastanku s načelnikom Općine Tivat Željkom Komnenovičem također se razgovaralo o međunarodnoj suradnji i poveznicama koje Neum i Tivat imaju kao dvije turističke općine.

Objava Načelnik općine Neum u prvom službenom posjetu Herceg Novom i Tivtu: Cilj nam je uspostavljanje međunarodne suradnje pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

ČOLINA: Remi nam je radi ostalih rezultata malo lakše pao

Uz dosta muke ljubuški Izviđač je izborio remi u...

FOTO: U organizaciji TK Grude održan Grand Slam Hercegovine

U organizaciji Teniskog kluba GRUDE, završeno je do sada...

Pogledajte koje demografske mjere je predložio HNS BiH

U demografskoj strategiji Hrvata u BiH, koja je u...

Nastavak uspješne petogodišnje saradnje Telemach BH i NK Čelik

Fudbaleri NK Čelik posjetili novi kontakt/korisnički centar u Zenici… Telemach...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo