Na Starom mostu u Mostaru vijori palestinska zastava

Velika zastava Palestine istaknuta je u utorak na Starome mostu u većinski bošnjačkome dijelu Mostara, dok je u nedjelju u većinski hrvatskome dijelu grada projicirana zastava Izraela, a igrači Zrinjskog su nosili crne trake u znak solidarnosti sa žrtvama napada na tu državu.

Nepoznati aktivisti izvjesili su zastavu Palestine na međunarodno zaštićenom spomeniku UNESCO-a u gradu na Neretvi, u jeku rata koji traje nakon što je teroristička skupina Hamas napala Izrael te ubila više od tisuću njezinih stanovnika.

Video s palestinskom zastavom na Starome mostu objavilo je više aktivista lokalne Stranke demokratske akcije.

Igrači Hrvatskog športskog kluba Zrinjski iz Mostara imali su tijekom sinoćnje utakmice na rukavima crne trake u znak solidarnosti sa stradanjima ljudi nakon terorističkog napada Hamasa na Izrael. U tome klubu utjecaj ima i izraelski poslovni čovjek Amir Gross Kabiri. Večer ranije zastava Izraela projicirana je na pogonima kompanije Aluminija iz Mostara, koji je u najmu kompanije MT Abraham u Kabirijevu vlasništvu, a identično je bila osvijetljena i zgrada Sveučilišta u Mostaru.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović je na svome X profilu objavio fotografiju s premijerom Izraela Benjaminom Netanyahuom izražavajući očekivanje da će se zaustaviti nasilje.

Post Na Starom mostu u Mostaru vijori palestinska zastava je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO