“Mostarsko ljeto 2022”: U petak koncert klasične muzike u mostarskom Centru za kulturu

“Mostarsko ljeto 2022” je za prave ljubitelje dobre klasične muzike pripremilo jedan vrlo zanimljiv koncert.

U petak, 5. 8. 2022. na Ljetnoj sceni Centra za kulturu s početkom u 20.30 mostarskoj publici će se predstaviti Ivan Perković -klavir i Lelya Bayramoğullari -flauta.

Riječ je o saradnji koja je započela prije nekoliko godina tokom manifestacije Sarajevska Zima, a uspješno se nastavlja i dan danas. Za Laylu i Ivana je ovo prvi koncert pred mostarskom publikom a na repertoaru su turske minijature.

Ivan Perković je rođen 1995. godine u Sarajevu. Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi profesora Nihada Kreče. Dobitnik je priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu te proglašen najboljim studentom I ciklusa studija Muzičke akademije.

Kao pijanista osvaja mnogobrojne nagrade na takmičenjima u Sarajevu, Beogradu, Mariji Bistrici… Iza sebe ima na desetine nastupa u Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu.
Gošća iz Turske Lelya Bayramoğullari je studij flaute započela 1986. godine na Državnom konzervatorij u Izmiru, a obrazovanje nastavila kasnije u Turskoj ali i Njemačkoj gdje je jedno vrijeme predavala flautu u Dortmundu i Duisburgu. Nastupala je na brojnim koncertima u Evropi a godinama je i prva flauta Državnog orkestra u Antaliji, saopćili su organizatori.

Ovaj koncert organizuje Institut Yunus Emre u saradnji s Generalnim konzulatom Republike Turske u Mostaru te mostarskim Centrom za kulturu.

(Mostarski.ba)

“Mostarsko ljeto 2022”: U petak koncert klasične muzike u mostarskom Centru za kulturu Mostarski.ba.

mostarski.ba

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

podrška mladima u ključnom razdoblju njihovog života

U društvu 25 sjajnih mladih ljudi, entuzijastičnih učenika i...

Premlatili kolegu iz razreda, sve snimali i objavili na Instagramu; tražili novac za uklanjanje objave

Nekoliko učenika jedne zagrebačke srednje škole premlatilo je vršnjaka,...

Vozač iz BiH podlegao povredama nakon teške nesreće

Državljanin Bosne i Hercegovine (32), koji je bio teško...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO