MOSTAR Centar za rehabilitaciju djece sa poteškoćama u razvoju ‘Otac’ počeo sa radom

Želimo stvoriti uvjete u kojima će djeca dobiti u što kraćem roku terapije koje su im potrebne

Centar za rehabilitaciju djece sa poteškoćama u razvoju ‘Otac’ počeo je s radom. Udruga ‘Otac’ u suradnji s Caritasom u Mostaru osigurala je uvjete za početak rada ovoga centra koji bi u budućnosti trebao dati veliki doprinos sustavu skrbi djece sa poteškoćama u razvoju.

-Procjena i tretman senzorne integracije, neurorazvojna Bobath terapija, M.A.E.S. terapija, Emmett terapija, edukacijsko rehabilitacijska procjena i tretman, kao i terapije igrom, te osnove rane intervencije prema EDUS-u, trenutno ono što naši terapeuti rade sa malenima i ovo je samo početak. Mogu najaviti da će se uskoro našem timu priključiti psiholozi i logopedi, tako da će lepeza usluga koje možemo osigurati djeci sa poteškoćama u razvoju biti daleko veća. Pregledi neuropedijatara su također nešto što planiramo uskoro uvesti u naš svakodnevni rad i o tome ćemo uskoro informirati javnost, rekao je predsjednik udruge ‘Otac’ Marko Karačić.

Stvoriti uvjete

Dopredsjednik udruge ‘Otac’ Denis Delić je dodao kako su u ponedjeljak obavljeni razgovori sa kandidatima koji su aplicirali za posao u ovome Centru, te kako će dio njih uskoro početi sa radom u ovoj instituciji.

MOSTAR Centar za rehabilitaciju djece sa poteškoćama u razvoju ‘Otac’ počeo sa radom

-Radi se o izuzetnim mladim ljudima, psiholozima, logopedima, edukacijskim rehabilitatorima i fizioterapeutima koji su nam potrebni kada bi naš Centar mogao odgovoriti na sve zahtjeve koji se stavljaju pred nas. Psiholozi i logopedi će uskoro biti pridruženi našem timu,  a mladim terapeutima, planiramo osigurati edukacije, osobito terapije prema Vojta konceptu, kako bi u što kraćem roku stekli potrebno znanje i uz iskusne terapeute koji su već u našem timu počeli raditi sa djecom u punom kapacitetu. Zadnjih mjeseci smo vidjeli da postoji velika potreba za ovom vrstom terapija i želimo stvoriti uvjete u kojima će djeca dobiti u što kraćem roku terapije koje su im potrebne, istaknuo je Delić.

Centar za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju je pokrenut zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena na velikom humanitarnom koncertu 10. lipnja ove godine u Mostaru i početak rada ove institucije je u biti ispunjenje ciljeva koji su postavljeni na početku projektu.

mostar centar za rehabilitaciju djece sa poteškoćama u razvoju 'otac' počeo sa radom
MOSTAR Centar za rehabilitaciju djece sa poteškoćama u razvoju ‘Otac’ počeo sa radom

-Možda je netko očekivao da ćemo i ranije doći u ovu fazu, ali bili smo suočeni s ulaskom u nama nepoznate procedure i trebalo nam je više vremena nego što smo mislili. Hvala Caritasu u Mostaru koji nam je pružio bezrezervnu potporu, te našim terapeutima koji od samih početaka rade s nama na realizaciji ovoga projekta. Hvala i svim ljudima koji su kupili kartu za humanitarni koncert ‘Vjerujem 2023.’ i našim donatorima jer bez toga ne bi mogli raditi ovo što radimo. Pred nama je još mnogo posla i samo zajednički možemo odgovoriti na sve izazove koji su pred nama. S obzirom na tim ljudi koji nam je na raspolaganju, ne sumnjamo da ćemo u tome uspjeti. Neka Bog i dalje blagoslovi sve naše napore! Za svaki korak, za svaki osmijeh naših malenih!, poručili su iz udruge ‘Otac’.

Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju mogu kontaktirati udrugu ‘Otac’ na broj 063 154 245 ili na mail [email protected] kako bi dobili sve informacije o terapijama za djecu sa poteškoćama u razvoju.

window.fbAsyncInit = function() {
FB.init({
appId : ‘348280475330978’,
autoLogAppEvents : true,
xfbml : true,
version : ‘v3.0’
});
var penciCommentCallback = function ( response ) {
jQuery.ajax( {
type: ‘GET’,
dataType: ‘json’,
url: ‘https://dnevni.ba/wp-admin/admin-ajax.php’,
data: {
action: ‘penci_clear_fbcomments’,
post_id: ”
}
}
)
};
FB.Event.subscribe( ‘comment.create’, penciCommentCallback );
FB.Event.subscribe( ‘comment.remove’, penciCommentCallback );
};
(function ( d, s, id ) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName( s )[0];
if ( d.getElementById( id ) ) {
return;
}
js = d.createElement( s );
js.id = id;
js.src=”https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.0&appId=348280475330978&autoLogAppEvents=1″;
fjs.parentNode.insertBefore( js, fjs );
window.fbAsyncInit = function () {
FB.init( {
appId: ‘348280475330978’,
autoLogAppEvents: true,
xfbml: true,
version: ‘v3.0’
} );
};
}( document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’ ));

dnevni.ba

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO