MKF LIDER realizirao akcije pošumljavanja i ozelenjavanja u Mostaru i Konjicu

Posaditi drvo ima univerzalnu vrijednost i simboliku u svakoj kulturi na zemlji koju najbolje opisuje stara poslovica “onaj tko sadi drvo, voli ne samo sebe, nego i cijeli svijet”.

Tako je Mikrokreditna fondacija Lider, u sklopu obilježavanja svog jubileja 20 godina uspješnog poslovanja, odlučila provesti akciju ozelenjavanje Mostara i pošumljavanje požarišta Homolje kod Konjica.

U ekološkoj akciji koju je Lider realizirao u Mostaru na Bulevaru ispred Gradske vijećnice, u suradnji s Gradskom upravom Mostara, UNDP-om i platformom Tvoj CO2, posađeno je sto grmova vatrenog trna s ciljem ozelenjavanja i uljepšavanja grada, te smanjenja emisija CO2 i zaštite okoliša.

Direktor MKF LIDER, Džavid Sejfović je tom prilikom izjavio: “Lider se pokazao kao društveno odgovorna organizacija koja između ostalog pridaje veliku pažnju projektima zaštite okoliša i promoviranju energetske učinkovitosti. Ovom akcijom smo dali doprinos ljepšem i zelenijem izgledu Mostara, kao i smanjenju CO2 i njegovih štetnih učinaka po okoliš.”

Bojan Spasojević, viši stručni suradnik za zelene površine pri Gradu Mostaru je tom prilikom rekao: “Grad Mostar je aktivno sudjelovao u realizaciji ovog projekta koji će zasigurno doprinijeti ljepšem izgledu okruženja Gradske vijećnice, a gradske službe će preuzeti dalju brigu oko održavanja sadnica.”

MKF LIDER vjeruje da će se građanima Mostara dopasti novi izgled okruženja zgrade Gradske vijećnice i planira nove projekte u suradnji s lokalnom vlasti.

Nakon eko-akcije u Mostaru, MKF Lider je realizirao i akciju pošumljavanja požarišta Homolje kod Konjica. Akcija je provedena u suradnji sa Šumarstvom “Prenj” iz Konjica, UNDP-jem i platformom Tvoj Co2 i tom prilikom je zasađeno 500 sadnica crnog bora.

  Potpisan ugovor o suradnji između KS Herceg Bosne i Sveučilišta u Mostaru

“Prošle godine smo u katastrofalnim požarima izgubili 70 hektara šume. Za obnovu će nam trebati ogroman broj sadnica, a crni bor je najpogodniji za sadnju na ovom terenu. Vjerujemo da će se sanirana požarišta obnoviti novim sadnicama, i da će druge društveno odgovorne kompanije slijediti primjer MKF LIDER i uključiti se u projekt Tvoj CO2”, kazao je Feđa Voloder, Rukovodilac službe Šumarstva “Prenj”.

Mikrokreditna fondacija LIDER je od svog osnivanja posvećena odgovornom poslovanju, prvenstveno zaštiti okoliša koje je jedno od strateških opredjeljenja, te poduzima konkretne akcije u njegovoj zaštiti širom Bosne i Hercegovine. LIDER-ovi uposlenici se aktivno uključuju u ekološke akcije potvrđujući ovim činom da svako od nas može dati svoj doprinos u borbi s klimatskim promjenama.

MKF LIDER realizirao akcije pošumljavanja i ozelenjavanja u Mostaru i Konjicu Običan radio.

www.obican.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo