Ministar Bajić potisao prijenos opreme na sedam dječjih vrtića u HBŽ

Ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ Momčilo Bajić danas je potpisao ugovore o prijenosu vlasništva i korištenju opreme nabavljene u sklopu projekta Zdrava prehrana predškolske djece (HEPSC) u okviru programa IPA Cross – Border Cooperation Programme Croatia – BiH – Montenegro 2014 – 2020 s ravnateljima predškolskih ustanova s područja HBŽ i ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo HBŽ.

Projekt je proveden zajedno s Domom zdravlja Bar iz Crne Gore kao vodećim partnerom i partnerima; Zavodom za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH te je isti sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i IPA II fondova Europske unije.

Cilj projekta bio je poboljšanje prehrambenih navika i ukupnog zdravlja djece kroz podizanje svijesti o potrebi stjecanja zdravih životnih navika kod predškolske djece i unaprjeđenje sustava kontrole kvalitete i sigurnosti hrane u predškolskim ustanovama.

Krajnji korisnici u Hercegbosanskoj županiji bile su slijedeće ustanove:

  1. Dječji vrtić “Leptirići” Glamoč,
  2. Dječji vrtić “Pahuljica” Kupres,
  3. Dječji vrtić “Sunčani most II” Livno,
  4. Dječji vrtić „Pčelice“ Livno,
  5. Dječji vrtić „Tomislavgrad“,
  6. Dječji vrtić “Majka Hrabrost” Drvar,
  7. Dječji vrtić „Mali princ“ Livno,
  8. Zavod za javno zdravstvo Hercegbosanske županije.

Ministar Bajić zahvalio je ravnateljima i djelatnicima navedenih ustanova na njihovoj velikoj predanosti i trudu kako bi se ovaj iznimno kompleksni i zahtjevni projekt uspješno priveo kraju.

HEPSC Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije a sadržaj ovoga članka predstavlja isključivu odgovornost Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ i ne predstavlja stajališta Europske unije.

 

relax-portal.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO