Mikrofin donirao sredstva za Dječiji dom u Mostaru

Priča vrijedna svakog pomena započeta u Banjoj Luci, nastavlja svoj put i u Hercegovini. Mikrokreditno društvo Mikrofin, svoj jubilej, 25 godina uspješnog rada, obilježava donacijama domovima za djecu bez roditeljskog staranja širom BiH, među kojima je i J.U. Dječiji dom „Mostar“.

Pomenuta donacija dio je plana predviđenog da se realizuje do kraja ove godine, a koji podrazumijeva podršku osjetljivim kategorijama društva, prije svega djeci i mladima. Iz Mikrokreditnog društva Mikrofin ističu kako je ovakav pristup dio njihove poslovne politike, jer žele da sredstva kojima raspolažu usmjere u srećnije i ugodnije odrastanje mališana širom Bosne i Hercegovine.

Mikrofin donirao sredstva za Dječiji dom u Mostaru

„Najbolji način da proslavimo 25 godina uspješnog poslovanja je da nesebično doprinesemo djeci i mladima, u ovom slučaju da srednjoškolcima i studentima Doma u Mostaru obezbijedimo ljepši i funkcionalniji prostor za boravak. Ponosni smo što nakon Banje Luke, možemo da doniramo sredstva i u Mostaru, ali i još nekim gradovima u BiH koje imamo u planu “, ističe Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin.

Mikrofin donirao sredstva za Dječiji dom u Mostaru

U okviru ove donacije završeni su svi radovi i nabavke koji podrazumijevaju zamjenu stolarije, preuređenja i opremanja na smještajnoj jedinici za mlade preko 16 godina. Zamjenjeni su svi vanjski otvori na objektu, preuređene su sobe, dnevni boravak i pomoćne prostorije koje su sada okrečene te opremljene namještajem, uređajima i svim potrebnim artiklima.

„Moramo da istaknemo naše oduševljenje kada smo pogledali sve što je urađeno u ovoj smještajnoj jedinici u Dječijem domu. Ovo je zaista ogromna promjena i iznimno smo srećni što će sada naši studenti i srednjoškolci imati bolje uslove za učenje, ali i ugodnije provoditi slobodno vrijeme. Želim da se zahvalim Mikrokreditnom društvu Mikrofin jer su ovako značajnom donacijom uljepšali boravak naše djece i što su se pokazali kao pravi prijatelji našeg doma“, navodi Dalida Demirović, direktorica Dječijeg doma „Mostar“.

  Javni poziv obrtnicima za usklađivanje poslovanja sa Zakonom o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH
Mikrofin donirao sredstva za Dječiji dom u Mostaru

Osim novih, obnovljenih prostorija Mikrofin je prigodnim poklonima obradovao djecu i mlade koji će od sada boraviti u novoopremljenom prostoru. Za ovu donaciju Mikrofin je obezbijedio oko 22 000 KM, što je samo dio predviđenih sredstava za ovu godinu koje planiraju da ulože u pomoć i realizaciju projekata od značaja za ustanove koje su utočište i dom velikom broju djece i mladih u BiH. Odluka da se na ovaj način doniraju sredstva posljedica je politike kompanije koja je i prethodnih 25 godina podršku usmjeravala na one kojima je pomoć najpotrebnija.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo