Međunarodni dan mladih: Radmila Komadina; Mlade krase znanje, vještine i sposobnosti

U Mostaru je u petak obilježen Međunarodni dan mladih na temu “O nama s nama”, a u okviru projekta “Misli, uči, odluči i poruči”.

Tim povodom, u organizaciji Udruženja za edukaciju i razvoj “Dignitet” te uz suradnju s Vijećem mladih Grada Mostara, u prostorijama Gradske vijećnice održana je prezentacija koju su pripremili mladi, kao i panel rasprava.

Mlade iz Mostara, ali i goste iz Italije pozdravila je glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina koja je tom prilikom naglasila kako moraju isticati ono što ih krasi, a to su znanje, vještine i sposobnosti.

„Položaj mladih u Gradu Mostaru nije nimalo lagan zbog nesređene političke situacije u BiH, te globalne ekonomske krize u cijelom svijetu. Sve se to odražava na njihov položaj kako u obrazovnom sustavu, tako i u nemogućnosti pronalaska posla nakon stjecanja odgovarajuće stručne streme.

Grad Mostar nastoji kroz Vijeće mladih pomoći mladima koliko je to u našoj mogućnosti, a Gradsko vijeće je prepoznalo ulogu mladih i donesene su odgovarajuće odluke kako bi se motivirali mladi ljudi koji nakon završetka visokoškolskog obrazovanja traže opciju zapošljavanja u svom gradu i neposrednoj okolini“, rekla u prigodnom obraćanju glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina.

Projekt “Misli, uči, odluči i poruči!” provodi se u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji financira Europska unija (EU) i sufinancira Grad Mostar, a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP).

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine donijela je rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih, kojeg razna udruženja diljem svijeta obilježavaju raznim aktivnostima, a sve u cilju promocije njihovih znanja, vještina i sposobnosti.

  Klapa “Skradinski buk” u novom spotu otkrila sve čari Skradina

Objava Međunarodni dan mladih: Radmila Komadina; Mlade krase znanje, vještine i sposobnosti pojavila se prvi puta na Grad Mostar.

www.mostar.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo