Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić, Gordana Banović i Nedim Pajić

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke dodijelilo je jučer u Mostaru nagrade najboljim studentima u FBiH u akademskoj 2021./2022.godini. Priznanja i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1.800 maraka dobila su 74 studenta u Federaciji za ostvarene rezultate tokom školovanja. Među nagrađenima su i tri studenta iz Konjica, a to su Omer Ćosić, student Ekonomskog fakulteta na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru, Gordana Banović, studentica Filozofskog fakulteta na Sveučilištu u Mostaru, Odsjek odnosi s javnošću i Nedim Pajić, student Mašinskog fakulteta na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru.

Sve troje su tokom godina studiranja uložili dosta truda i rada, ali, kako su kazali za radiokonjic.ba, sve se to na kraju isplatilo. Omer Cosić je kazao da mu je bila velika čast prisustvovati svečanoj dodjeli nagrada.

Omer Ćosić

“Zaista mi je bilo zadovoljstvo naći se među studentima koji su ostvarili najbolji prosjek ocjena u prethodnoj akademskoj godini. Lijep je osjećaj kada znate da je vaš rad priznat i to je veliki podsticaj za usavršavanje u oblasti koju sam izabrao za studiranje. Moj prosjek ocjena je bio 9,12 i trenutno sam na master studiju, a želja mi je da u narednoj godini završim školovanje i nađem posao u oblasti finansija, te da ostanem u BiH”-kazao je Ćosić.

Omer se bavi i sportom. Već šest godina je fudbaler u FK “Klis” i, kako nam je kazao, bilo je teško uskladiti fakultetske i sportske obaveze.

  Otkriven “Oltar znanja” u spomen preminulim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Mostaru

“Aktivno se bavim i sportom, treniram nogomet i posljednjih šest sezona igram u FK “Klis”, tako da je bilo teško uskladiti sve obaveze, ali uz dobru organizaciju, sve je moguće postići”-dodao je Ćosić.

I Gordana Banović je tokom školovanja bila veoma uspješna. Prošle godine je dobila dekanovu nagradu, a i posljednja koju je dobila od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, dokaz je njenog upornog rada i marljivog učenja. Njen prosjek ocjena je 4,95.

Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić, Gordana Banović i Nedim Pajić
Gordana Banović

“Iskreno, nisam se bila ni prijavila za ovu nagradu, jer sam mislila da će naš fakultet to izabrati, međutim, oni su me pozvali i posljednji dan sam se prijavila, tako da sam s posebnom radošću dočekala jučerašnju dodjelu nagrade. Jučer sam imala i prijem kod dekana Filozofskog fakulteta, pa je cijeli dan bio svečan i uzbudljiv”-kazala je Banović.

Gordana trenutno pohađa dva master studija i to na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i na Internacionalnom univerzitetu “Burch” u Sarajevu.

“Trenutno imam titulu bachelor odnosa s javnošću, a sada sam na master studiju na Filozofskom fakultetu. Također, upisala sam i master studij administracije i biznis menadžmenta na Internacionalnom univerzitetu “Burch” u Sarajevu”-dodala je Banović.

Gordana ima u planu da u roku završi master studije, koje bi potom spojila u disertaciju, čime bi privela kraju svoje visokoškolosko obrazovanje. Nada se da će stečeno znanje iz oblasti PR moći primjeniti u svojoj budućoj karijeri.

  VLADA HNK: UPLAĆENO 2.594.772,10 KM ZA NABAVKU UDŽBENIKA

Nedim Pajić je upornim radom, trudom i redovnim učenjem, uspješno završio prvi ciklus studija i trenutno je prva godina master studija.

Među najboljim studentima u FBiH su i studenti iz Konjica Omer Ćosić, Gordana Banović i Nedim Pajić
Nedim Pajić

“Kroz sve tri godine studiranja sam se trudio da što više učim i znao sam da će mi se to na kraju isplatiti. Prošle godien sam dobio dekanovu nagradu i nekako sam očekivao da bi i ovog puta mogao biti priznat moj rad i trud, ali nisam očekivao ovako značajno priznanje”-kazao je Pajić. On smatra da je dobar prosjek ocjena i redovno polaganje ispita bilo presudno za dobijanje priznanja.

“Imao sam najbolji prosjek od završnih godina, koji je iznosio 8,8, a isto tako, i u roku sam polagao ispite, tako da je sve to bilo presudno za nagradu”-kazao je Pajić, dodavši da je njegova želja da nakon završetka fakulteta pronađe posao u struci i ostane u BiH.

radiokonjic.ba

21.12.2022.

Photo: radiokonjic.ba/federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

TEŠKO DA ĆE USPJETI BILO KOGA DA NASMIJU Horoskopski znak koji jednostavno ne zna za humor

Astrolozi manjak humora kod ovog znaka pripisuju tome što...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo