Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije

Tko je makar jednom samo i prošao Međimurjem, zna zašto je pogranična hrvatska županija dobila certifikat Green Destinations Award, Zelena destinacija. A, ako ste među onima koji su ondje proveli koji dan više, možemo se kladiti da ćete se vratiti.

Foto: Mađerkin breg

Nije to onakav turizam o kojemu se svako ljeto pišu panagerici, hvalisavo zbrajaju noćenja i gdje će se garaža zvati apartmanom. Što ponude, Međimurci to i daju. I kao što na Jadranu more i sunce više nisu dovoljno za dovesti, a kamoli zadržati turiste, Međimurci polako bogate svoje turizam novim sadržajima. Prestižni certifikat Green Destinations regije sa srebrnom oznakom, dodijeljen na najvećem svjetskom turističkom sajmu u Berlinu ogroman je adut budućnosti turizma u Međimurju. Takvom se oznakom mogu podičiti još samo tri svjetske regije, u Hrvatskoj ni jedna.

Contents

Međimurje će ubuduće biti uvršteno u svjetske vodiče održivog turizma i prezentacije na najvećim sajmovima u turizmu

Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije

Međimurci zaista iskreno i ozbiljno pristupaju svojemu turizmu. Od seljaka na polju, vlasnika kuće za odmor, turističkih radnika i političara u svojem kabinetu. – Da samo jedna karika nedostaje, ništa od svega. Ili bismo dobili kopiju svega već viđenog. Ovako smo različiti i kvalitetni – kažu.

Like je prije otprilike pola godine je napisao da „koliko god je Međimurje malo, za turizam je veliko“. Međimurci pametno promišlja svoj turizam. Ne igraju samo na glavne adute, nego paze da im sve karte budu dobro odigrane. Bog im je dao sjajan krajolik kao bazu, a oni su ga mudro iskoristili pa cijelo Međimurje premrežili destinacijama.

Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije

Foto: Mlin na Muri

S vidikovca na Međerkinom bregu u štrigovskom kraju, zadnje otvorenom turističkom sadržaju, sigurno se pruža jedna od najljepših vizura u Hrvatskoj. Breg je na 341 metru nadmorske visine, vidikovac je još 21 metar viši. Na koju se god stranu okrene, redovi vinograda. Vide se odozgo i čak četiri države – Austrija, Slovenija, Mađarska, a za vrijeme lijepog vrijeme čak i Slovačka. Vidikovac je zapravo dio Biciklističko-informativnog centra jer Međimurje se među prvima u Hrvatskoj brendiralo kao biciklistička destinacija. Ostati gladan i žedan u Međimurju je nemoguće. Mala hiža i Terbotz nepogrešivi su izbor, ali tu su i drugi restorani od kojih ni jedan, oslonite li se na autohtonu kuhinju, nije pogrešan izbor.

Međimurske manifestacije spoj su najboljeg od svega: Urbanovo, Jazz u goricama Bakini kolači, Porcijunkulovo…

Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije

Negdje treba i spavati. Dobar izbor su, recimo, Hotel Panorama u Prelogu, Kuće za odmor su favoriti, Toplice Sveti Martin ne treba posebno predstavljati. Kao ni središnji grad, Čakovec, sa Starim gradom Zrinskih, u kojemu je i restoran za fine dining, a menu Što su jeli Zrinski od pet slijedova dobar je izbor. Uputite li se u Međimurje, jedno je sigurno – pogriješiti sigurno nećete. Štoviše.

Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije

Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije

Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije

Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije Međimurju titula kakvom se diče samo tri svjetske regije

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Dnevni horoskop za 02.06.2023.

Ovan Velika upornost u kombinaciji sa pozitivnom energijom djeluje kao...

Blagajnica KPZ-a Zenica osumnjičena je za pronevjeru više od 660 tisuća KM

Nizom istraga i prikupljenih dokaza utvrđeno je da je...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo