MASAKR NA CETINJU: Potresna priča o tri crnogorska kuma!

U moru jezivih detalja o masakru u cetinjskom naselju Medovina, pred kojima je Crna Gora zanijemila i suze lila nad surovom smrću i tragičnim sudbinama deset nevinih žrtava i šestoro ranjenih, ima i jedan svijetli primjer, ništa manje tužan, ali junački , piše crnogorski Standard.

To je priča o tri kuma, čije su se sudbine promijenile u trenutku: jedan od trojice, Miloš Martinović, u ubilačkom pohodu stanodavca Vuka Borilovića, izgubio je suprugu Natašu (35) i dva sina od osam i 11 godina. Izgubio je sve, cijelu obitelj.

Njegova supruga Nataša, kada je uvidjela zao čas, skočila je u borbu sa zlotvorom, koji joj je prvo upucao sina na ulaznim vratima dok se dječak pokušavao sakriti. Nažalost, nije imala snage izboriti se s pomahnitalim susjedom pa su za par trenutaka projektilima iz lovačkog karabina, ubijeni i ona i drugi sin, kojeg je zatekao na ručku za kuhinjskim stolom.

Osjetivši da se događa nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihova iznajmljenog stana i provjeri što se događa jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti brzo doći. Mitrović je to bez riječi i učinio. U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubojice, koji mu je osobno priopćio da mu je ubio suprugu i sinove.

Nesretni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dijete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovu obitelj, goloruk otišao na mjesto zločina. Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići spasiti svoje kumove. Nije imao šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva. Iako su stari znanci i obiteljski prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mjestu ga ostavio mrtvog.

Treći, Nenad Neno Kaluđerović, kojega danas kao heroja slavi cijela Crna Gora, Mitrovićev je vjenčani kum. Nije se plašio za svoj život, i prema preliminarnim rezultatima istrage, prišao je i presudio ubojici. Hrabro je zaustavio dalji krvavi pir i, sasvim sigurno, spasio još pokoji ljudski život, naveo je Standard.

  Predložen pritvor za državljanina Hrvatske zbog krijumčarenja državljana Turske

Policija objavila kronologiju događanja prilikom masakra na Cetinju

Uprava policije je priopćila što se kronološki događalo na Cetinju kada je Vuk Borilović počinio nezapamćeni masakr.

Dežurna služba Odjeljenja sigurnosti Cetinje je jučer, 12. kolovoza 2022. godine, u 15.30 obaviještena od strane više građana da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Medovina.

“Također, na osnovu do sada sprovedenih izviđajnih radnji, uključujući i izjave, odnosno prikupljena obavještenja proizilazi da je oko 15.30 sati V.B. (34) obavio telefonski razgovor s drugim licem, čiji identitet za sada, iz razloga zaštite oštećenih i svjedoka, nećemo priopćavati, a u kojem je, između ostalog, priopćio da je u svojoj kući lišio života obitelj koja je kod njega stanovala, odnosno dvoje maloljetne djece. Ovom razgovoru je prethodio još jedan razgovor o čijoj sadržini i identitetu osoba se za sada, iz istih razloga, nećemo izjašnjavati ali koji potvrđuju prethodne navode”, navode iz policije.

UP navodi da su na lice mjesta hitno upućeni raspoloživi policajci, da su prilikom dolaska u blizini naselja Medovina čuli pucnje, vrisku i galamu mještana, prenose Vijesti.me.

“Istovremeno, vidjevši ih osumnjičeni V.B. je upotrijebio vatreno oružje prema policijskim službenicima koji su, uslijed ispunjenosti zakonskih uvjeta, uzvratili upotrebom vatrenog oružja u cilju onesposobljavanja napadača. Tada je od strane policijskih službenika u pravcu izvršitelja teškog krivičnog djela ispaljeno oko 20 projektila”, dodaje se u priopćenju.

Ističu i da je prilikom razmjene vatre u ovom događaju, jedan policajac ranjen u predjelu glave.

“Do sada sprovedene mjere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon naizmjenične upotrebe vatrenog oružja od strane policijskih službenika i V.B., shodno njihovim izjavama i izvještajima, u jednom trenutku više nije bilo upotrebe oružja od strane V.B. Ovo potvrđuje i izjava svjedoka koji je telefonom razgovarao sa V.B. oko 15.50 sati, odnosno dvadesetak minuta poslije telefonskog razgovora koji je prethodno vodio V.B. Po izjavi svjedoka, u ovom telefonskom razgovoru od 15.50 sati, V.B. je izjavio da je lišio života veći broj lica i da je teško ranjen i da misli da neće preživijeti”, piše u priopćenju.

  Šokantna priča o umrloj doktorici, oštre kritike na račun policije

UP pojašnjava da nisu izlazili sa priopćenjima za javnost “iz objektivnih razloga”, odnosno sve dok nesumnjivo nisu bile utvrđene činjenice i posljedice u ovom, za crnogorske okolnosti, nezapamćenom slučaju.

“Vjerujemo i da je to bio jedini odgovoran pristup, a posebno imajući u vidu da bi objavljivanje bilo kakvih nedovoljno provjerenih informacija, a takvih je imajući u vidu osobenost okolnosti bilo mnogo i mogle su voditi negativnim posljedicama. Također, odmah po izvještavanju policijskih službenika o okolnostima na licu mjesta i lociranja ranjenog počinitelja teških krivičnih djela, kao i blokiranja dijela područja radi zaštite građana i stvaranja preduvjeta za djelovanje taktičke jedinice, otpočeta je procedura angažiranja specijalne taktičke jedinice (PTJ), a u međuvremenu je nastupila i smrt V.B. I dalje se utvrđuju okolnosti da li je smrt nastupila kao posljedica teškog ranjavanja ili naknadnog ispaljivanja projektila na za sada točno neutvrđen način od strane građanina. U tom smislu, policija ima određene podatke i indicije koji se provjeravaju daljim policijsko – tužiteljskim aktivnostima”, kažu u UP.

Uprava policije je najavila da će shodno svojim procedurama, u okviru kompletnog utvrđivanja činjenica o ovom slučaju, provjeriti i sva postupanja svojih službenika kako bi mjerodavno utvrdili da li su ona bila u skladu sa zakonom i standardima.

“U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u njegovom ponašanju ali ne i na potencijalno izvršenje ovakvog zločina, te je tim povodom bio zakazan specijalistički pregled V.B. Naglašavamo i da ne postoje saznanja, niti je policiji prijavljivano, da su postojali raniji konflkti, niti bilo kakav prethodni napad u posljednjem periodu od strane V.B. na obitelj podstanara. U istom smislu, ne treba dovoditi u uzročno – posljedičnu vezu izvršenje ovog teškog zločina sa bilo kakvim protivpravnim ponašanjima iz prethodnog perioda. Uprava policije apelira na solidarnost i da se ovaj tragični događaj ne zloupotrebljava u javnom životu i na društvenim mrežama, kroz stavljanje u pogrešan ili manipulativan kontekst, jer zlonamjerno, netočno i neutemeljeno iznošenje činjenica u odnosu na pojedince, kao i na slijed događaja, nije izraz ni poštovanja prema žrtava niti pomaže nadležnim institucijama da sve procedure okončaju u skladu sa zakonom.

  Dino Bajrić, pobjednik „Skoka u Kazan“: „Drago mi je da se priča vratila u grad“

Veoma je važno, posebno u kontekstu brojnih neodgovornih komentara, objava, priopćenja i ponašanja da se spriječe bilo kakvi povodi za dalje konflikte između obitelji, a pogotovo u okviru negativnih običaja koji treba da budu iskorijenjeni na području Crne Gore.

Konačno, apeliramo i na medije da koriste komunikaciju sa policijom i tužiteljstvom i da, shodno profesionalnim standardima, provjeravaju sve navode na ovim adresama prije objavljivanja. Uprava policije će nastaviti informirati javnost o svim detaljima ovog slučaja, a izražavamo nadu i da će javnost imati razumijevanja da svaka informacija koju Uprava policije daje zahtijeva višestruke provjere a što zahtijeva određeno vrijeme“, navode u policiji.

MASAKR NA CETINJU: Potresna priča o tri crnogorska kuma! Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo