Mafijaški obračun u Beču: Uhapšene tri osobe porijeklom iz BiH

Mediji iz Austrije javlajaju da se sinoć dogodio mafijaški obračun u Beču u kojem su teško povrijeđene četiri osobe.

Reagovala je specijalna policijska agencija Kobre i nekoliko sati nakon pucnjave uhapsila počinioce.

Najmanje četiri osobe su teško povrijeđene u sukobu nekoliko osoba s vatrenim i ubodnim oružjem u naselju Floridusgasse.

Bečka profesionalna spasilačka služba bila je na licu mjesta sa nekoliko sanitetnih vozila i bolničarima. Povrijeđeni su prebačeni u obližnje bolnice.

Portparol policije Markus Ditrih prokomentarisao je incident za Kurier: “Pucnjava se desila nakon svađe nekoliko ljudi, trenutno se traga za osumnjičenim počiniocima” kazao je nakon incidenta.

Prema riječima očevidaca, počinioci su pobjegli u dva vozila. Potraga za osumnjičenima je počela.

Samo nekoliko sati kasnije, četiri osobe su uhapsile jedinice Kobre. Prema navodima policije, osumnjičeni počinioci su austrijski državljani, ali vjerovatno dolaze iz Bosne i Hercegovine. Kako je saopštila policija, povređena su tri bosanska i jedan državljanin Irana. Trebali bi biti van životne opasnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner također je izvijestio o nasilju na ulicama Beča: „Mrežama ili paralelnim društvima koja zanemaruju naš pravni sistem nema mjesta u našoj zemlji. Policija istražuje punim kapacitetom i poduzet će stroge mjere protiv ovih kriminalnih grupa.” rekao je.

Mafijaški obračun u Beču: Uhapšene tri osobe porijeklom iz BiH Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO