LOJO: TURNEJU U ITALIJI ISKORISTILI SMO DA PODIŽEMO FORMU I FIZIČKU SPREMU

Selektor Košarkašica BiH Goran Lojo na današnjoj pres-konferenciji kazao je da je ekipa nakon okupljanja otputovala u Italiju, što nije uobičajen metod rada, ali zbog specifičnosti datuma kada se odigrava SP, u ovom periodu nisu mogli naći protivnike za prijateljske utakmice iz razloga što je iz Evrope na SP pred BiH učestvuju još samo Srbija i Belgija.

  • Mi smo ‘turneju’ u Italiji iskoristili da odigramo utakmice i podižemo formu, prvenstveno fizičku spremu, što smo radili iz utakmice u utakmicu. Na pripreme smo pozvali 16 igračica. Tu nije bila Jonquel Jones, koja će nam se priključiti po završetku obaveza u WNBA ligi. Prvi put smo pozvali u reprezentaciju 4-5 novih igračica, kojima smo dali priliku da svojim radom i zalaganjem pokušaju izboriti mjesto među konačnih 12, koje će putovati na SP – kazao je Lojo.

Navodi da će bh. tim u nastavku priprema danas i sutra u Sarajevu odigrati dvije prijateljske utakmice sa Portugalom, a zatim otputovati u Pariz, gdje će odigrati još dvije kontrolne utakmice protiv Francuske.

  • Rezultat nam nije imperativ. Razmišljamo kako da se što bolje uigramo. Nakon utakmica u Francuskoj slijedi pauza 4-5 dana, a onda nastavljamo pripreme na Vlašiću od 27. augusta do 11. septembra, kada putujemo u Australiju. Prije početka SP-a pokušaćemo da dogovorimo još jednu prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Malija, koja je također učesnik SP-a – kazao je Lojo.

Kapiten reprezentacije BiH Milica Deura osvrnula se na prvi dio priprema u Italiji gdje je bh. tim odigrao pet kontrolnih utakmica protiv američkih koledža.

  • Sve djevojke su došle spremne, željne rada. Znamo da nas očekuje veliko takmičenje. Prvi put na SP-u igra jedna naša Košarkaška reprezentacija što nam je čast i zadovoljstvo. Mi ćemo odraditi sve što je do nas da se što bolje spremimo – kazala je Deura.

Svjetsko prvenstvo je na rasporedu od 22. septembra do 1. oktobra u Sydneyju. Košarkašice BiH igrat će u A-grupi s ekipama Belgije, Kine, Portorika, Južne Koreje i SAD.

hayat.ba

javno.ba

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Izračun PDV-a i PDV kalkulator

U svakodnevnom poslovanju, bilo da ste vlasnik trgovine, uslužnog...

Od lokalnog kanala do globalnog fenomena u okrilju TNT grupacije

Kanal 6 televizija, jedan od najgledanijih medijskih izvora u...

Svjetsko prvenstvo u atletici u Budimpešti

Svjetsko prvenstvo u atletici, događaj koji godinama okuplja najtalentovanije...

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO