Ljubušak Mirko Alilović drugi u Top 5 EHF Lige

Ljubušak Mirko Alilović krenuo je u svoju 21 sezonu EHF Lige prvaka, te je na drugom mjestu po broju sezona , samo jednu manje od Nikole Karabatića koji je sa 22 sezone na vrhu liste najdugovječnijih.

201 cm visoki vratar Mirko Alilović plaši strijelce u EHF Ligi prvaka od sezone 2000/01, kada je prvi put zaigrao u konkurenciji igrajući za RH Izviđač. U sezoni 2005/06 prelazi u španjolski klub Abanca Ademar Leon, a zatim u RK Celje Pivovarna Laško.

Uzastopne drugoplasirane medalje s Veszprémom 2015. i 2016. najbliže su što je došao osvajanju natjecanja. Nakon još pet godina u Mađarskoj s OTP-Bank Pick Szeged, ovog je ljeta preselio u Poljsku i Orlen Wisla Plock.

Za eurohanball.com Mirko je prokomentirao:

”Nisam ni znao da sam 21 sezonu bio u Ligi prvaka. Istina je, vrijeme leti, kao dječak sam igrao u Ljubuškom i sjećam se da je to bio san svih u tadašnjem klubu i gradu. Nakon toga Ademar León, Celje, Veszprém, Szeged. Naravno, čast je toliko godina biti dio elite i vrhunskog rukometa. To je potvrda da ste sve što ste radili u karijeri radili na visokoj razini. Nadam se dobrom zdravlju, a onda će sigurno doći još nekoliko sezona.”

“A tajna? Tajna je u marljivom radu jer ništa ne pada s neba. Svoj talent možete izoštriti samo napornim radom. Čak i ako nemate veliki talent, radom i upornošću možete postići velike stvari”, zaključuje Alilović.

RLJ/eurohandball.com

Objava Ljubušak Mirko Alilović drugi u Top 5 EHF Lige pojavila se prvi puta na Radio Ljubuški.

radioljubuski.ba

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO