Ljajić novi potpredsednik JSD Partizan!

Večeras je u Humskoj održana svečana sjednica Upravnog odbora, a potom i izvanredna sjednica Skupštine društva.

Saopštenje JSD Partizan prenosimo u celosti bez izmena:

U nazočnosti delegata koji nose 69 od ukupno 93 glasa (prisutni predstavnici 17 od ukupno 23 aktivna kluba Društva) u Skupštini JSD Partizan usvojene su odluke i prijedlozi Upravnog odbora Društvo su potvrđeni.

Izmjenama Statuta JSD Partizan omogućeno je da za potpredsjednika Društva bude izabrana i osoba koja nije član nekog od klubova. Nakon usvajanja izmena Statuta i isticanja amandmana na oglasnoj tabli, Rasim Ljajić je izabran na mesto potpredsednika JSD Partizan.

Novi član Upravnog odbora JSD Partizan je Željko Perkunić, predsjednik Rukometnog kluba Partizan.

Nakon prezentacije izvješća revizorske kuće Crowe RS Advisory o financijskom poslovanju JSD Partizan i konstatacije da nedostaju brojni dokumenti, pravni tim na čelu s prof. dr. Zoran Lončar, koji će protiv odgovornih za neposjedovanje navedene dokumentacije podnijeti kaznene prijave.

Skupština JSD Partizan donela je odluku o izricanju javne opomene Fudbalskom klubu Partizan i bivšoj upravi JSD Partizan zbog tri sporne tačke:

1) Izmirenje dospjelih obaveza nogometnog kluba prema imovini JSD Partizan.

2) Podmirenje troškova koji će u budućnosti nastati korištenjem stadiona Partizan od strane nogometnog kluba.

3) Opomena bivšoj upravi JSD Partizan i odgovornim osobama da dostave nedostajuću dokumentaciju za izradu financijskog izvješća.

Sedam dana nakon izricanja opomene, JSD Partizan će postupiti u skladu sa Statutom društva u cilju podmirenja dospjelih obveza i prikupljanja potrebne dokumentacije.

eSport klub Partizan i KK Partizan 3×3 izglasani su u status pridruženih članova JSD Partizan. MMA klub Partizan dobio je status pridruženog člana uslovno, a pre toga potrebno je završiti proces registracije kluba. Oni u tom trenutku neće imati pravo glasa, a o njihovom punopravnom članstvu Skupština će odlučiti naknadno. Utvrđen je status mirovanja Auto-moto kluba Partizan i biće uvedena privremena mera u cilju revitalizacije ovog kluba.

Upravni odbor JSD Partizan ovlastio je glavnog tajnika JSD Partizan Željka Tanaskovića za pregovore s potencijalnim sponzorima s mogućnošću određivanja novog, pridruženog naziva sportskog kompleksa u vlasništvu JSD Partizan.

Upravni odbor imenovao je Izvršni odbor za rešavanje hitnih pitanja JSD Partizan. Upravni odbor čine predsjednik Ostoja Mijailović, potpredsjednik Đorđe Višacki, Rajko Baltić, Nedeljko Savić i Ljubomir Grujić. Mandat IO započinje donošenjem Poslovnika o radu Upravnog odbora.

Predsjednik Nadzornog odbora je prof. dr. Zoran Lončar, a članovi su Aleksandra Gligić, Dejan Čavić, Mlađan Šilobad i Milena Mitić.

Članovi Disciplinske komisije JSD Partizan su Nikola Babić, Dejan Kijanović i Dragan Donević.

Sva imovina koju treća lica koriste na bilo koji način mimo propisanih postupaka JSD Partizan, vraća se u posjed Društva. O tome će sve pravne osobe biti obaviještene u najkraćem mogućem roku.

JSD Partizan će u narednom periodu raditi na daljoj konsolidaciji svih klubova crno-bele porodice i jačanju njihove pozicije za postizanje vrhunskih takmičarskih rezultata.stoji u najavi.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO