LIVNO / Novi članovi Bosne Srebrene

U kapelici Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla na Gorici u Livnu, u petak 22. rujna 2023. godine, upriličeno je primanje četvorice kandidata u Postulaturu Franjevačke provincije Bosne Srebrene, na kojem su sudjelovali i članovi samostanske zajednice, kao i provincijski ekonom fra Vinko Sičaja.

Nakon odlomka iz Nepotvrđenog pravila sv. Franje Asiškoga „O primanju braće“ koji je pročitao meštar postulanata fra Marko Ešegović, uslijedio je kratki nagovor i poticaj najmlađoj braći koje je izrekao mnogopoštovani otac fra Zdravko Dadić, provincijal Franjevačke provincije Sv. Križa – Bosne Srebrene.

U obredu primanja u postulaturu, nakon izrečenih molbi i molitava, te prihvaćanja mlade braće u postulaturu, mnogopoštovani otac Provincijal je blagoslovio svetom vodom drvene franjevačke križeve „Tau“ koje je potom stavio postulantima oko vrata.

Zatim je blagoslovio i komplete časoslova koje im je također ponaosob uručio. Na koncu je blagoslovio i same postulante te na sve prisutne zazvao blagoslov serafskoga Oca Franje.

U postulaturu su primljeni sljedeći kandidati: Marko Spajić (župa Sv. Ante Padovanskog – Žepče), Anto Ćošković (župa Sv. Ane – Domaljevac), Marin Mamić (župa Sv. Franje – Bila) i Luka Grubešić (župa Duha Svetog – Fojnica).

Početkom listopada u Postulaturu će biti primljen još jedan kandidat – Ilija Bilanović (župa Sv. Ilije proroka – Glamoč).

Samostan Gorica Livno

livno / novi članovi bosne srebrene

relax-portal.info

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO