Kordić s ambasadorom Irske: Pokrenuti brojni procesi i infrastrukturni projekti
Mostar — Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici u nastupnu posjetu ambasadora Republike Irske za Bosnu i Hercegovini sa sjedištem u Sloveniji Adriana Farrella.

Tom prilikom gradonačelnik Kordić upoznao ga je s aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Mostaru i Bosni i Hercegovini. On je podsjetio ambasadora na činjenicu kako je 2020. godine dogovoren Izborni zakon za Grad Mostar koji je omogućio održavanje izbora nakon 12 godina. Prema njegovim riječima ovaj izborni model štiti prava svih konstitutivnih naroda i omogućio je funkcionalnu gradsku vlast.

Gradonačelnik je također naglasio kako su u proteklom periodu pokrenuti brojni procesi i infrastrukturni projekti, a sve s ciljem poboljšanja kvaliteta života svih građana Mostara.

Ambasador Irske iskazao je zanimanje za projekat Skupštine građana koji je pokrenut u Mostaru, te je naglasio kako Mostar ima veliki turistički potencijal. Potvrdio je kako Irska podržava nastojanja Bosne i Hercegovine da se pridruži Evropskoj uniji što bi omogućilo ekonomski razvoj, saopšteno je iz Gradske uprave Mostara.

(StarMo)
starmo.ba

eKatalozi

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo