Konjic:Počinje realizacija premjera i katastarskog klasiranja zemljišta u MZ Bijela

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić danas je održao sastanak sa predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, resorne gradske službe i GEOBIRO-a Konjic kako bi se dodatno definisali detalji oko realizacije projekta koji se odnosi na premjere i katastarsko klasiranje zemljišta u MZ Bijela. Sporazumom, koji je ranije potpisan, predviđeno je da će projekat zajednički finansirati Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNK-a i Grad Konjica, nakon čega su sve tri strane potpisale i ugovor sa GEOBIRO Konjic koji je odabran za izvođača radova. Govoreći o navedenim aktivnosti Sead Hadžić, pomoćnik direktora za katastar Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za radiokonjic.ba je kazao:

Stanovnici MZ Bijela, koji su obuhvaćeni projektom, će sve informacije moći dobiti na zvaničnoj web stranici Grada Konjica, kao i u prostorijama mjesne zajednice, kazala je Mirna Habibija-Sultanić, pomoćnik gradonačelnika u službi za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Od ranije je poznato da su u toku rata uništene zemljišne knjige za MZ Bijela, tako da vlasnici parcela nisu mogli dobiti zemljišno-knjižni izvadak. Realizacijom navedenih aktivnosti ovaj problem će, nakon 30 godina, konačno biti riješen- kazao je Irfan Jazvin, predsjednik MZ Bijela.

radiokonjic.ba

15.09.2022.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo