Konjički šahista Muamer Mrnđić na „Napretkovom božićnom turniru“ na diobi 1.mjesta

Muamer Mrnđić, član Šahovskog kluba Igman Konjic, nastupio je danas na 31.„Napretkovom božićnom turniru u šahu“ i okončao ga na diobi 1.mjesta.

Pobjednički pehar je osvojio FM Vlado Narančić, a četiri igrača su na diobi od 1 do 4. mjesta sa 7 poena (odlučio je dodatni kriterij): FM Vlado Narančić, IM Aleksandar Savanović, GM Milan Vukić i MK Muamar Mrnđić.

Muamer Mrnđić

U izjavi za radikonjic.ba Mrnđić je naveo da su na turniru nastupila 53 igrača, među kojima i četiri velemajstora: Kadrić, Kurajica, Dizdarević i Vukić, proslavljeni bh šahisti.

Predivan je osjećaj jer sam na diobi 1.mjesta sa 7 poena iz 5 pobjeda, 4 remija i bez poraza u konkurenciji četiri VM, šest IM i osam FM. Ja sam odigrao turnir u vrhunskom stilu i osvojio 7 poena iz 9 partija. Prezadovoljan sam igrom, a najvažniju pobjedu postigao sam u 7.kolu protiv VM Denisa Kadrića, koji je imao najveći startni rejting na turniru, 2658 rejting poena i koji je u vrhu svjetskog šaha“ – izjavio je Mrnđić. „Napretkov božićni turnir“ uvijek okupi najkvalitetnije igrače iz BiH i regiona. Ja sam prezadovoljan svojom igrom i plasmanom na turniru i nadam se da ću i na narednom turniru u Mostaru pokazati dobru formu i plasirati se u sami vrh tabele – rekao je Muamer Mrnđić.

Konjički šahista Muamer Mrnđić na „Napretkovom božićnom turniru“ na diobi 1.mjesta
Konjički šahista Muamer Mrnđić na „Napretkovom božićnom turniru“ na diobi 1.mjesta

radiokonjic.ba

18.12.2022.

radiokonjic.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo